https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home celebs Eva Daeleman emotioneel op MNM: ‘Ik stop met radio’

Eva Daeleman emotioneel op MNM: ‘Ik stop met radio’

'Het is een moeilijke beslissing, maar die doen je vaak het meest groeien', zei Daeleman met een enorme krop in de keel.

Eva Daeleman
© VRT

Eva Daeleman (27) stopt met radio maken. Dat maakte de presentatrice net zelf bekend op MNM. Met een krop in de keel en hoorbare tranen in de ogen noemde Daeleman het ‘een moeilijke keuze, maar die doen je vaak het meest groeien’.

Vleugels uitslaan

‘Goeiemiddag, het is 21 december, kwart voor twaalf, ik heb een geheim dat ik graag met jullie wil delen.’ Zo begon Eva Daeleman zonet haar afscheid van de MNM-luisteraars. Ze blikte terug op de mooie momenten die ze bij de radiozender had, waar ze sinds haar negentien jaar werkt, en bedankte de luisteraar en MNM voor alles. De zender maakte als afscheidscadeautje een compilatie van enkele van de mooiste momenten van de dj.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De Mechelse zal zich nu concentreren op Studio Stil, de yogastudio die ze dit jaar opende in haar hometown. ‘Ik werk momenteel aan ‘Iedereen stil’, een project waarmee ik me wil inzetten voor meer welzijn op de werkvloer’, vertelt ze. Al voegt Eva eraan toe dat dit geen definitief afscheid van de radio hoeft te zijn. Misschien komt ze ooit wel terug, maar nu wil ze even haar vleugels uitslaan. En terecht.

een jaar geleden ontstond @studio.stil. toen nog een plek in mijn hoofd. ik merkte rondom mij dat er nood was aan vertraging, aan tijd: om te ademen, te zijn, te voelen en te denken. dankzij @francois_van_velthoven werd Studio Stil tastbaar en konden mensen ook echt yogalessen komen volgen. een jaar later zijn we geland in een prachtige loft in #Mechelen, bestaat #teamstil uit 7 vrouwen. heel dankbaar dat ik hen mag leiden. maar eerlijk is eerlijk. ondernemen is niet van de poes. het is veel. veel zuchten, veel berekenen, veel boekhouding, veel geregel, veel gedoe, het stopt nooit. ondernemen is vooral ook zien hoeveel mensen je blij maakt met wat je doet, hoe je een changemaker kan zijn in mensen hun leven, hoe je mensen tijd bij zichzelf gunt en geeft. daar neem ik al dat gedoe en de wallen graag bij. en het is die dankbaarheid die me doet stralen, want hoe kan ik anders dan licht geven? bedankt aan iedereen die m'n pad kruiste, die me helpt en steunt, die z'n steentje bijdroeg en bijdraagt aan wat @studio.stil nu is. en die mee zorgde voor de geboorte van @iedereenstil. ondernemen, het is de shiiiiiiit! ? @sandycroes

A post shared by Eva Daeleman (@evadaeleman) on

Opnieuw gelukkig

In 2015 ging Eva Daeleman er al eventjes uit bij MNM. In het begin van dat jaar trok ze, na een zware liefdesbreuk, enkele maanden naar Vietnam en in december van hetzelfde jaar vertelde ze Vlaanderen dat ze een burn-out had. De presentatrice vond rust en een nieuwe passie in yoga en is nu naar eigen zeggen ‘best gelukkig’. Eerder dit jaar vond ze bovendien opnieuw de liefde, bij muziekjournalist Elmo.

Meer nieuws: