Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Pawshake is een online platform dat baasjes in contact brengt met duizenden betrouwbare petsitters in de buurt.

Maak kennis met Pawshake, de Airbnb voor huisdieren

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Vertrek je straks op reis en vond je nog geen familielid of vriend(in) die voor je huisdier wil zorgen? Pawshake to the rescue! De Belgische start-up, die ook wel eens de ‘Airbnb voor huisdieren’ wordt genoemd, brengt sinds 2013 baasjes in contact met een lokale en tijdelijke oppas voor hun viervoeter en is inmiddels actief in 19 (!) landen.


Nu de zomervakantie volop aan de gang is, trekken de Belgen massaal naar het buitenland. Maar wat met hun viervoeters? Familie, vrienden en buren zijn vaak zelf op vakantie en je hond of kat bij een kennel droppen, is ook maar sneu.

Gelukkig is er Pawshake. De online community, in 2013 opgericht door Belgen Tanguy Peers en Dries Coucke, brengt baasjes in contact met betrouwbare petsitters. Het platform is zo’n succes dat Pawshake intussen al actief is in 19 (!) landen.

Snel, betrouwbaar en budgetvriendelijk


Hoewel Pawshake ook wel eens de ‘Airbnb voor huisdieren’ wordt genoemd, is er toch een significant verschil: bij Pawshake moeten het baasje en de petsitter elkaar eerst ontmoeten alvorens er gebruikt wordt gemaakt van de diensten. Ook kan alleen de eigenaar een beoordeling achterlaten bij de petsitter, en niet omgekeerd.

Hét verschil met Airbnb is dat bij Pawshake het baasje en de petsitter elkaar eerst moeten ontmoeten alvorens er gebruikt wordt gemaakt van de diensten.


Je kan op drie verschillende manieren gebruikmaken van Pawshake. Jouw huisdier verblijft bij de oppasser, de oppasser komt meermaals bij jouw thuis om het dier te verzorgen of de oppasser komt bij jou logeren, fulltime gedurende jouw vakantie.

‘We waken streng over de authenticiteit van ons platform’, aldus Peers. ‘Vertrouwen is waar Pawshake om draait. Het feit dat mensen in slechts enkele klikken een oppas kunnen regelen voor iets heel persoonlijks, dat is een bijzondere ontwikkeling. Als je dat linkt aan het aantal huisdieren in België, is het logisch dat onze dienst zo sterk groeit.’

Voor meer info ga naar www.pawshake.be. De app downloaden kan hier voor iOS en hier voor Android.

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '