Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Artem Maltsev via Unsplash

Misschien dat jouw mama zo het autoraampje hij het afscheid aan de schoolpoort wel toe laat.

7 tips om je ouders te laten inzien dat ze je in verlegenheid brengen

Niets kan je rodere wangen bezorgen dan je ouders en hun gênante acties. Je moeder die nog even door het autoraampje roept bij het afscheid aan de schoolpoort, of erger: je vader die het niet kan laten om een flauwe mop te tappen in het bijzijn van je vriendinnen. Hoe maak je hen duidelijk dat ze moeten stoppen met jou in verlegenheid te brengen?

1. Weet dat ze je ontzettend graag zien


Als je iemand graag ziet, word je automatisch enthousiast bij het zien van die persoon. Dat je moeder het raampje opendraait en luid ‘dag, schat!’ roept, toont dat ze blij is dat je er weer bent. Realiseer je dat je ouders je niet opzettelijk belachelijk willen maken. Wat heb je het liefst: een dolblije mama of een mama die niet naar je omkijkt?

2. Breng jouw irritaties tactvol aan de man


Jij weet intussen goed waar het schoentje knelt, maar jouw ouders zijn zich van geen kwaad bewust. Vlieg hen daarom niet meteen in de haren met al jouw irritaties. Wacht het juiste moment af, ga even rustig zitten en vertel hen op een vriendelijke manier over je ergernissen.

3. Voeg meteen een oplossing toe


Vraag of het raampje voortaan toe mag blijven wanneer je mama je nog eens komt oppikken aan de schoolpoort. En zeg je vader dat je het echt niet fijn vindt om hem telkens te zien reageren in de politieke discussies op Facebook. Nodig hem uit om voortaan zijn hart bij jullie aan tafel te luchten. Als jij het probleem aangeeft en meteen met een oplossing komt, passen ze zich misschien sneller aan.

4. Maak een gênante situatie niet nóg erger


Als mama haar geliefde koosnaampje weer vallen in het bijzijn van anderen, ga er dan niet op in. Als je haar er op wijst met een ‘mama, please, stop daarmee‘, dik je de gênante situatie alleen maar aan.

5. Vraag je vriendinnen om raad


Elke situatie is anders. Je kan het huishouden van jouw vriendinnen niet vergelijken met dat van jou. Pols eens naar wat zij ervan vinden. Wie weet brengt het je tot nieuwe inzichten of kan je de situatie daardoor beter relativeren.

6. Probeer er om te lachen


Je hoeft alles niet altijd zo serieus op te vatten. Als jij besluit om mee te lachen, doen anderen dat misschien ook. Daarmee schuif je de verlegenheid makkelijk aan de kant. Huh, gênante situatie? Niets van gemerkt!

7. Ga na of het niet aan jou ligt


Nee, dit puntje hoef je niet te skippen. Misschien ligt het wel écht aan jou! Anders moet jij eens proberen om je huidige opvatting opzij te schuiven en je ouders gewoon te aanvaarden. Misschien dat je later net dankbaar bent voor die (overdreven) knuffels van papa? Trouwens, heb jij jouw ouders nooit in verlegenheid gebracht? Denk daar maar eens over na!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '