Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© XINHUA

Belgium in the house!

OSCARS: deze actrice draagt een jurk gemaakt met Stella Artois-glazen!

Telkens wanneer we in het buitenland de naam Stella Artois zien of horen, moeten we toch altijd even benadrukken dat het een Belgisch label is. Dus wanneer we horen over een jurk die met Stella Artois-glazen gemaakt is, moeten we toch even vermelden dat er een beetje België in dat stuk zit. Maar hoe? 

De Oscars zijn altijd een fantastische bron van inspiratie voor de nieuwste modetrends. Net als Emma Watson vorige week al aankondigde, is een verschijning op de rode loper het perfecte moment om een statement te maken voor het milieu of de politiek, zoals we eerder vandaag zagen. 

 

olivia culpo

 

Glazen jurk

Maar wat heeft Stella Artois daarmee te maken? Wel, dat label heeft recentelijk een campagne opgestart met Water.org (een organisatie die mee is opgericht door Matt Damon). 'Buy a lady a drink' wil het probleem van proper water aankaarten en mensen aan water helpen waar ze niet ziek van worden. Ze besloten het origineel aan te pakken en een galakleed van bierglazen te ontwerpen. 


De belangrijkste jurk ooit gemaakt

Elke kraal op de jurk die ex-Miss Universe Olivia Culpo draagt, is gemaakt uit gerecycleerde Stella Artois-glazen. De mastermind achter die prachtige jurk? Marchesa, natuurlijk! Dat label was met verschillende ontwerpen aan het spelen en heeft uiteindelijk gekozen voor een dynamisch model met diepe V-hals, geïnspireerd op de natuurlijk beweging van water. Marchesa noemt het alvast 'de belangrijkste jurk die ze ooit gemaakt hebben'.
 

Behalve dit pareltje hebben ze ook glazen ontworpen in samenwerking met kunstenaars uit de ontwikkelingslanden waar ze actief zijn; Uganda, Brazilië en Cambodja. Bij elk glas dat verkocht wordt, zal Stella Artois vijf jaar lang proper water voorzien voor één persoon. Een commitment dat we alleen maar kunnen aanmoedigen!

Bekijk de video van de campagne hieronder. Pintje, iemand? 

 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

 

Bron: Elite Daily

 

LEES MEER:

OSCARS 2017: dit zijn de genomineerden

Emma Watson heeft een nieuwe Instagram die je moet volgen

Wat betekenen die blauwe lintjes op de Oscars?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '