Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Nintendo

Onze 5 favoriete games om naar uit te kijken in 2017

Yes, het is 2017! Dat betekent natuurlijk weer nieuwe games die dit jaar uitkomen. Vervolgen of volledig nieuwe games, maakt niet uit: naar deze 5 games kijken we alvast het meeste uit om te spelen.

Yooka-Laylee

yooka laylee

 

Wordt verwacht: 11 april 2017

 

Platform: Xbox One, PlayStation 4 en pc

 

Deze nostalgische platformer neemt ons mee naar de gloriedagen van klassiekers als Donkey Kong Country en Super Mario 64. Het moet de spirituele opvolger worden van Banjo-Kazooie en de beelden tot dusver stellen ons al niet teleur. Platforming, avontuur, puzzels en verzamelen all-in-one!

 

 

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

breath of the wild zelda

 

Wordt verwacht: 2017

 

Platform: Wii U en Nintendo Switch

 

Op dit schatje wachten we al zes jaar. De vorige The Legend of Zelda-game op een main console, Skyward Sword, was een lichte teleurstelling tegenover de voorgaande The Legend of Zelda-delen, maar met Breath of the Wild maakt de reeks weer helemaal een comeback. Breath of the Wild toont ons een gigantische open wereld om vrij in rond lopen met meer vernieuwende RPG-elementen dan ooit, zonder de typische The Legend of Zelda-kenmerken te verliezen, zoals dungeons. Oftewel onze jeugd 2.0.

 

Cuphead

cuphead

 

Wordt verwacht: 2017

 

Platform: Xbox One en pc (via Steam)

 

De look helemaal in de stijl van oude Mickey Mouse-cartoons uit de jaren 30 en de heerlijke old school platformer-gameplay maken Cuphead uniek in het huidige gamelandschap. Grappig, dwaas maar vooral origineel. Wie zegt dat je realistische graphics moet hebben om een goede game te maken?

 

Vampyr

vampyr

 

Wordt verwacht: 2017

 

Platform: PlayStation 4, Xbox One en pc

 

Voor wie graag eens de slechterik speelt (en dat willen we allemaal wel eens, toch?) is er Vampyr. Vergeet maar meteen Twilight, want we hebben het hier over serieus doodenge vampieren. Je kruipt in de huid van een Londense dokter in het begin van de 20e eeuw. Pittig detail: je bent ook een vampier die constant verlangt naar mensenbloed. Red je de Londenaars van de Spaanse griep, of dood je ze om zelf sterker te worden? De keuze is aan jou.

 

De volgende Assassin’s Creed

assassin's creed empire?

 

Wordt verwacht: 2017

 

Platform: ?

 

Oké, de informatie is erg vaag, omdat we nog niet veel weten over de nieuwe Assassin’s Creed. Maar Ubisoft bracht in 2016 speciaal geen Assassin’s Creed-game uit om zich volop te kunnen concentreren op de knaller die in 2017 de reeks zou revolutioniseren. Volgens geruchten heet ie Assassin’s Creed: Empire, vindt plaats in het Oude Egypte, zal de wereld nog groter zijn dan die van Assassin’s Creed IV: Black Flag, en paarden en boten zullen bruikbaar zijn als vervoersmiddel. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '