Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

We zijn gewoonweg sprakeloos...

WOW: dit was de decadente ochtendroutine van prinses Margaret

De Britse prinses Margaret was de jongere zus van koningin Elizabeth. Er wordt gezegd dat haar levensstijl zo extravagant was, dat die zelfs Marie Antoinette deed verbleken. Nu krijgen we eindelijk een inkijk in haar prinsessenbestaan, dankzij Craig Browns boek ‘Ma’am Darling: 99 Glimpses of Princess Margaret‘.


Prinses Margaret stond in de jaren 50 bekend als een van de meest begeerde vrouwen ter wereld. Ze was van adellijke afkomst, met alle glitter en glamour die daarbij kwam kijken, maar het was vooral haar persoonlijkheid die de prinses een reputatie bezorgde. Ze was onbevreesd, jawel, zelfs verwaand, en de meeste mensen zouden haar vandaag ‘een bitch’ noemen.

Craig Brown windt er duidelijk geen doekjes om in zijn biografie over de Britse prinses. In het boek ‘Ma’am Darling: 99 Glimpses of Princess Margaretschetst hij een portret van de beruchte royal en haar decadente levensstijl. Om ons een voorsmaakje te geven van haar luxueuze gewoonten, tweette een fan van het boek Margarets koninklijke ochtendroutine.

Lees even mee:

9u: Ze wordt wakker en krijgt ontbijt op bed, terwijl ze twee uur lang luistert naar de radio, kranten leest (die ze vervolgens gespreid over de vloer laat slingeren) en kettingrookt.

11u: Ze neemt een bad dat een van haar dienstmeisjes heeft laten vollopen.

12u: Na een uur in bad laat ze haar haar en make-up doen, gevolgd door aankleden. Ze droeg nooit twee keer dezelfde outfit zonder deze eerst te laten passeren bij de droogkuis.

12u30: Ze gaat naar beneden voor een drankje met wodka.

13u: Ze vervoegt haar moeder voor een viergangenlunch, die informeel geserveerd wordt in zilver servies. Er wordt tijdens de lunch altijd een halve fles wijn per persoon voorzien en fruit met minstens zes verschillende kaassoorten.

Wow, we weten niet goed wat te zeggen. Gelukkig heeft Twitter altijd een reactie klaar, zoals deze:

 


Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Prinses Margaret stierf in 2002 op 71-jarige leeftijd aan de gevolgen van een longontsteking.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '