Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Ze geeft de volledige tracklijst prijs.

Olivia Rodrigo kondigt op Instagram debuutalbum ‘Sour’ aan

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Olivia Rodrigo’s muziekcarrière zit in de lift. De achttienjarige zangeres komt na haar debuutnummer ‘Drivers License’ op 21 mei met haar debuutalbum. Op Instagram kondigde ze ‘Sour’ aan en deelde ze de volledige tracklijst.


‘High School Musical: The Musical: The Series’-actrice Olivia Rodrigo bracht in januari haar debuutsingle ‘Drivers License uit en brak daarmee het record van meest gestreamde nummer. Een titel die eerst Ariana Grande toebehoorde. Begin april bracht ze een tweede nummer ‘Deja Vu’ uit en maakte ze meteen ook de releasedatum van haar debuutalbum bekend: 21 mei!

Tracklijst


De naam van dat album en de volledige tracklijst maakte ze nu bekend via Instagram. Op ‘Sour’ zullen niet enkel ‘Drivers License’ en ‘Deja Vu’ te beluisteren zijn, maar ook nog negen andere liedjes. In totaal bevat het debuutalbum elf nummers: ‘brutal’, ’traitor’, ‘1 step forward, 3 steps back’, ‘good 4 u’, ‘enough for you’, ‘happier’, ‘jealousy, jealousy’, ‘favorite crime’, ‘hope ur ok’.

Aan de titels te zien, zullen het een voor een liedjes zijn waar fans boodschappen achter kunnen zoeken. Zo springen woorden zoals verraad, jaloezie en gelukkiger eruit. Net zoals bij ‘Drivers License’ en ‘Deja Vu’ zal Olivia vast weer heel wat emoties in haar muziek verwerkt hebben.

 

Dit bericht bekijken op Instagram


 

Een bericht gedeeld door Olivia Rodrigo (@oliviarodrigo)


Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

‘Sour’


Na de aankondigingspost ging Olivia live om over haar debuutalbum te praten. In die video gaf ze wat meer uitleg over de naam van ‘Sour’. ‘Ik hou van “Sour”, want ten eerste heeft “Sour” veel verschillende betekenissen. Dat is waarom ik hou van het woord zuur en ik het gevoel heb dat het het album representeert. Een extra voordeel is dat het OR bevat, wat heel cool is. In alle beelden van “Sour” maken we de OR vetter dan de rest van het woord. Ik koos het woord voor ik er echt naar keek en ik had zoiets van “oh my god, mijn initialen staan erin”. Het is zo cool’, aldus Olivia.

Ze vertelt er ook bij dat ze lang een lied ‘Sour’ probeerde te schrijven, maar dat dat niet lukte. ‘Ik schreef het meeste rond mijn zeventiende en het was een heel zure periode in mijn leven, dus ik denk dat dat de reden is waarom ik de titel leuk vond’, voegde ze er nog aan toe.


Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '