Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Belga Image

Dit is het verdict!

OEPS: is ‘Photograph’ van Ed Sheeran eigenlijk plagiaat?

Exact een week geleden stonden we mee te brullen met de hits van Ed Sheeran in het Sportpaleis. Maar wist jij dat de zanger in 2016 werd beschuldigd van plagiaat? Na een jaar discussiëren heeft de zanger eindelijk een deal gesloten met de aanklagers. Hoor jij de gelijkenissen?

Ai, Edje toch! Onze rosse God werd vorig jaar aangeklaagd door songwriters Martin Harrington en Thomas Leonard voor plagiaat. Volgens het duo heeft Ed Sheeran de melodie van hun lied 'Amazing' – gezongen door Matt Cardle – gestolen voor zijn hit 'Photograph'. 

 

Na een jaar hebben de zangers eindelijk een akkoord bereikt. Martin en Thomas eisten 20 miljoen dollar van Ed. Dat is goed voor bijna 19 miljoen euro! Maar hoeveel geld Ed uiteindelijk heeft neergelegd, is niet bekend.

 

Oordeel zelf

De eerste video is het originele 'Amazing', geschreven door Martin en Thomas, en in de tweede video horen we Ed Sheeran aan het werk. 

 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

 

Niet de eerste keer 

In het verleden werd Ed Sheeran al meedere keren aangeklaagd voor plagiaat. Zo zou 'Thinking Out Loud' té hard lijken op 'Let's Get It On' van Marvin Gaye. En voor zijn nieuwe 'Shape Of You' zou Ed inspiratie hebben gehaald bij het nummer 'No Scrubs' van TLC. 

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '