Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Instagram: kosmo_online

Iets wat je in je achterhoofd moet houden...

OEI: de legendarische Nokia 3310 zal niet overal werken

We kunnen het ons bijna niet voorstellen, maar de iconische Nokia 3310 is terug. Het was voor veel mensen hun eerste gsm en liefhebbers van het toestel kunnen binnenkort weer overschakelen naar hun vertrouwde ‘baksteen’. Alleen is er wel één ding dat je moet weten voor je hem gaat kopen.

De Nokia 3310 is he-le-maal terug. Komende zomer ligt hij opnieuw in de winkelrekken en kan je het toestel dus opnieuw in huis halen. Je betaalt er amper 50 euro voor (niet veel in vergelijking met alle dure smartphones) en de batterij zou een maand(!) meegaan. Een luxe die we ons niet kunnen voorstellen, want de duurdere modellen die vandaag verkrijgbaar zijn, moet je vaak al na een dag opnieuw in het stopcontact steken.
 

Addertje onder het gras

Twee mooie voordelen, maar het toestel heeft ook een groot nadeel. In een groot deel van de wereld zal je de Nokia 3310 niet kunnen gebruiken. Ondanks de herlancering communiceert de telefoon nog met netwerken die de oude frequenties gebruiken namelijk 900 MHz en 1800 MHz. Sindsdien hebben er al heel wat evoluties plaatsgevonden en deze frequenties worden niet overal meer gebruikt. Zo zal de gsm in de Verenigde Staten en Canada niet functioneren en binnenkort is dit ook in andere landen het geval.
 

Volgens Nokia is de iconische 3310 ideaal om mee te nemen op vakantie. Hij is niet zo delicaat als hedendaagse toestellen en ook omdat je de gsm niet vaak moet opladen. Alleen moet je dus oppassen met naar waar je precies op reis gaat. 

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '