Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Of ook de vervolgboeken, waaronder 'De Elite' en 'De One', verfilmd zullen worden, is nog niet duidelijk.

Netflix gaat het populaire young adult-boek ‘De Selectie’ verfilmen

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

We krijgen de laatste tijd alleen maar goed nieuws. Naast het sciencefictionverhaal ‘Dune’ komt er nog een andere coole verfilming onze kant op. Netflix heeft namelijk de rechten van de populaire boekenreeks ‘De Selectie’ verkregen.


De Selectie‘ is een dystopisch young adult-verhaal over 35 meisjes uit verschillende kasten. Zij maken één voor één kans op een toekomst met prins Maxon. Zo kunnen ze hun armoedig leven inruilen voor een wereld vol glamour. America Singer is één van de kanshebbers, maar zij heeft geen interesse in rijkdom aan Maxons zijde. Thuis heeft ze namelijk al een vriendje dat ze doodgraag ziet. Maar alles verandert wanneer ze samen met de andere kandidaten in het paleis trekt en de prins écht leert kennen.

Eerste deel


Het verhaal bestaat uit vijf boeken, geschreven door Kiera Cass, waarvan De Selectie het eerste deel is. Volgens het Amerikaanse tijdschrift Variety zal de film geregisseerd worden door de Saudi-Arabische filmmaakster Haifaa Al-Mansour, die ook verantwoordelijk was voor onder andere de Netflix Original ‘Nappily Ever After‘. Of ook de vervolgboeken, waaronder ‘De Elite’ en ‘De One’, verfilmd zullen worden, is nog niet duidelijk. Voorlopig is er nog geen cast of releasedatum bekendgemaakt. Wanneer dat wel gebeurt, lees je het natuurlijk hier bij Fashionista!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '