Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
Foto: Belga

Waarschijnlijk hebben ze zelfs geen antwoord als je hen confronteert en vraagt waarom ze dat doen.

7 dingen die best kan doen wanneer iemand over je roddelt

Hoewel we stiekem graag celebrity gossip lezen (en aan jullie doorvertellen), is het nooit leuk wanneer je erachter komt dat er een roddel is verspreid over jou. Of het nu wel of niet waar is, mensen zouden geen geruchten over je moeten doorvertellen. Dit is wat je doet als er tóch over je geroddeld wordt.

1. Negeer het


Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar het beste wat je kan doen, is de roddel negeren. De verspreiders zullen dan inzien dat het je helemaal niets boeit en gaan zich uiteindelijk vervelen.

2. Lach er eens om


Als je het écht niet kan negeren, kan je er beter om lachen. Zie het zo: mensen vinden je interessant genoeg om over je te roddelen. Best een compliment, toch? Wanneer iemand je er naar vraagt, kan je zeggen dat het onzin is.

3. Neem géén wraak


Geruchten verspreiden over het meisje dat over jou begon, is een goede manier om drama te starten, en dat wil je natuurlijk niet. Verlaag jezelf niet tot hun niveau en laat zien dat jij níet zo kinderachtig bent.

4. Confronteer de verspreiders


Het begon allemaal bij de meisjes die de roddel over jou hebben verspreid. Vraag hen waarom ze zo nieuwsgierig zijn naar je leven. Waarschijnlijk hebben ze er geen antwoord op als je het straight to their faces vraagt.

5. Omring jezelf met goede vrienden


Je echte vrienden zijn er voor je in goede én slechte tijden en zullen niet aan je twijfelen. Zij zullen er zijn voor je wanneer je iemand nodig hebt om mee te praten en samen laten jullie de mean girls zien dat je mensen hebt die om je geven. Win!

6. Vraag jezelf af wat de aanleiding was voor de roddel


Blijkt een klasgenoot van school de roddel verspreid te hebben? Vraag jezelf af waarom ze dat gedaan zou kunnen hebben. Is ze jaloers, of heb je haar in het verleden weleens een keer gekwetst? Natuurlijk wil dat niet zeggen dat ze het dan wél mag doen, maar probeer altijd positiviteit uit te stralen.

7. Vertel het aan een volwassene


Gaat het roddelen te ver en word je er echt door gekwetst? Neem dan iemand in vertrouwen zoals je ouders of een leerkracht en vertel wat er aan de hand is. Wie weet komt die persoon wel met een goede oplossing.

Lees meer:

Partner Content

' ' ' '