Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Belga

'Karls leugens overschaduwen mijn Oscars-record'

Meryl Streep in de clinch met Karl Lagerfeld over jurk voor de Oscars

Meryl Streep mocht zondagavond dan wel geen gouden beeldje mee naar huis nemen, de 89ste uitreiking van de Oscars was wel speciaal voor haar. Ze was namelijk voor de twintigste keer genomineerd voor een Oscar, wat een record is. Maar een ruzie met Chanel-ontwerper Karl Lagerfeld overschaduwde die prestatie een beetje.

Geen betaling, geen jurk

 

Eerder deze week, backstage bij de Fendi-modeshow in Milaan, vertelde Karl Lagerfeld een 'funny story' aan een redactrice van de befaamde modewebsite Women's Wear Daily. Hij zei dat Chanel een jurk voor de Oscars zou maken voor actrice Meryl Streep, maar dat zij die cancelde nadat ze een designer had gevonden die haar wel wilde betalen om hun jurk te dragen. Spijtig, vond Karl, want ze waren al aan het ontwerp begonnen. 'A genius actress, but cheapness also, no?' zouden zijn woorden geweest zijn.

 

'Ik neem dit niet licht op'

 

De WWD-redactrice publiceerde het verhaal, en het ging razendsnel de modewereld en het internet rond. Uiteraard kwamen Karls woorden ook tot bij Streep, die het hele verhaal ontkent. Ze voelt zich erg beledigd en geraakt in haar integriteit omdat er geïnsinueerd wordt dat ze geld zou aannemen om een bepaalde jurk te dragen. Lagerfeld verontschuldigde zich voor de controverse, maar dat lijkt niet voldoende voor de actrice. Haar statement gaat als volgt:

 

'In reference to Mr. Lagerfeld's 'statement', there is no 'controversy': Karl Lagerfeld, a prominent designer, defamed me, my stylist, and the illustrious designer whose dress I chose to wear, in an important industry publication. That publication printed this defamation, unchecked. Subsequently, the story was picked up globally, and continues, globally, to overwhelm my appearance at the Oscars, on the occasion of my record breaking 20th nomination, and to eclipse this honor in the eyes of the media, my colleagues and the audience. I do not take this lightly, and Mr. Lagerfeld's generic 'statement' of regret for this 'controversy' was not an apology. He lied, they printed the lie, and I am still waiting.'

 

Streep zou zelfs samen met haar advocaat aan het bekijken zijn wat haar mogelijkheiden zijn in de zaak. Volgens haar publicist heeft ze in haar hele carrière nooit geld aangenomen om een ontwerp te dragen.

 

Elie Saab

 

Wie Meryl Streep dan wel kleedde? De actrice verscheen zondagavond in een donkerblauw ensemble van Elie Saab, als je 't ons vraagt altijd een goede keuze. Streep koos voor een broek met een lange sleep en veel bling. Ze zag er geweldig uit, al twijfelen we er niet aan dat Karl het ook heel goed had gedaan.

 

Meryl Streep

 

Meer over de Oscars:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '