Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Matthias Schoenaerts tot ridder geslagen

Matthias Schoenaerts krijgt de titel van Chevalier in de Orde van de Kunsten en Letteren. Dit werd beslist door de Franse minister van Cultuur Fleur Pellerin. Daar kunnen wij alleen maar trots op zijn!

Deze onderscheiding wordt gegeven aan personen die zich laten opmerken door hun creatie in het artistieke of literaire domein of door hun bijdrage aan de uitstraling van de kunsten en letteren in Frankrijk en de wereld. Elk jaar vinden er drie promoties plaats. Twee zijn voor Franse staatsburgers en een gaat naar een persoon met een andere nationaliteit. Binnen deze onderscheiding zijn er drie graden: Commandeur, Officier of Chevalier de l'Ordre des Arts et des Lettres.
 

Wie vol lof is over de acteur? Dat is Filip D'havé, algemeen afgevaardigde van de Vlaamse Regering bij de Ambassade van België. ‘Hij boekte grote successen met zijn vertolkingen in onder meer 'De rouille et d'os' en 'Rundskop' en kreeg de César voor opkomend jong talent in 2013. Ondertussen kent iedereen in Frankrijk Matthias Schoenaerts en dat wordt nog eens bevestigd met deze onderscheiding door deFranse minister van Cultuur.’

 

Lees ook:
  

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '