Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Instagram @lizeferyn

De actrice postte een bikinifoto op haar Instagrampagina.

Lize Feryn is slachtoffer van bodyshaming: ‘Lelijk mager’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Lize Feryn postte gisteren een bikinifoto op haar Instagrampagina. Een van haar volgers noemde de actrice/model ‘lelijk mager’ en ontketende zo een hele onlinediscussie over body positivity.


Lize Feryn bracht zoals zovelen onder ons de tropisch warme dagen door in bikini. Ze plaatste gisteren een mooie foto van zichzelf in een rode bikini online, met als onderschrift: ‘Nog steeds geen klachten.’ De actrice was duidelijk in haar nopjes met het heerlijke weer, al was dat waarschijnlijk wat minder toen ze de commentaren onder haar foto begon te lezen.

De meeste reacties waren positief en prezen Lize om haar slanke, atletische lichaam. Helaas vond iemand van haar volgers het ook weer nodig om te trollen. ‘Lelijk mager, sorry’, luidde de reactie. Lize liet zich niet uit haar lood slaan en gaf de vrouw een gepast antwoord. ‘Iedereen heeft een andere lichaamsbouw. Zolang je maar gezond bent’, schreef de actrice beleefd terug, gevolgd door een smiley.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lize wilde er waarschijnlijk niet te veel aandacht aan schenken, maar ondanks haar luchtige respons transformeerde de commentsectie onder haar foto in no time tot een online discussieplatform over ‘magere lichamen’. Heel wat mensen sprongen Lize bij en wezen de internettrol terecht voor de enorm ongepaste opmerking. ‘Zoiets zeg je gewoon niet, ze is prachtig’, ‘Wat is dat nu voor een reactie?! Vrouwen zouden elkaar moeten steunen en aanmoedigen’ en ‘Ik ben van gestel ook mager, soms kan je daar gewoon niks aan doen’ waren maar enkele van de verontwaardigde comments.

Anderen keurden de haatreactie zeker niet goed, maar vinden het wel jammer dat er op Instagram enkel slanke lichamen te bewonderen zijn. ‘Mijn dochter heeft anorexia. Zij is zes maanden in het ziekenhuis moeten blijven en kreeg sondevoeding. Het is ondertussen bewezen dat sociale media een rol hebben in het ontwikkelen van deze ziekte. Stof tot nadenken als je een rolmodel bent?’, schreef een bezorgde vader.

Ook hierop had Lize een mooie reactie. ‘Het spijt me dit te moeten lezen’, schreef het model. ‘Iedere vrouw is anders. Als je gezond bent, vind ik elk lichaam mooi en zou niemand zich moeten schamen om een bikinifoto te posten. Ik hoop dat jouw dochter een manier vindt om van haar lichaam te houden zoals de natuur het haar gegeven heeft.’

‘Ik zou u doen’


Ook heel wat BV-vrienden van Lize schoten haar te hulp. ‘Gorgeous’, schreef Astrid Nuyens. ‘Ik zou een slimme comment willen plaatsen om de haters en bodyshamers op hun plaats te zetten, maar ik hou het gewoon hierbij: gij schoon ding, ik zou u doen’, aldus Danira Boukhriss. ‘Je bent prachtig zoals je bent. Negeer de domme simpele haters’, aldus Sven Ornelis. Kobe Ilsen wijdde er zelfs een hele Instagrampost aan. ‘Laat geen enkele onlinetrol je een slecht gevoel geven’, aldus Kobe. ‘Je bent de liefste, beste, mooiste, leukste en fijnste vriendin van onze geweldige bende. Tegen jou is tegen mij!!!!’ Hij plaatste er nog de alleszeggende hashtag #stopbodyshaming bij.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '