Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Elke dag ergens anders werken.

15 x de mooiste co-workingspaces in ons land

Flexwerken is nog nooit zo inspirerend geweest. Anno 2019 schieten de hippe co-workingspaces nog altijd als paddenstoelen uit de grond. Je zou er haast keuzestress van krijgen.

Factory Forty, Brussel


In hartje Brussel haal je je deadlines bij Factory Forty, denk: betonnen gietvloer, oosters tapijt, tafels en stoelen die je zo terug katapulteren naar je lagereschooltijd, bulb-lampjes en planten. Ze hebben ook een stadstuin waarin groenten geteeld worden en kippen flaneren.

Waar? Oude Vijversstraat 40 in Brussel

Meer info? www.factoryforty.be

Coffice, Mechelen


Wie wil cowerken in hartje Mechelen, kan naar Coffice. Omdat oprichters Nena en Lennard vonden dat werken in een zo aangenaam mogelijke omgeving moet gebeuren, zorgden ze ervoor dat er naast bureaus ook een leuke bar kwam. Daar kan je de hele dag door terecht voor seizoensgebonden lekkers en koffie. Mag het wat sterker? In de namiddag worden er afterworkcocktails geserveerd. Beter wordt het niet!

Waar? IJzerenleen 33 in Mechelen

Meer info? www.cofficemechelen.be

Gunpowder & Smoke, Gent


Femke, oprichtster van Gunpowder & Smoke, geeft freelancers een thuisgevoel in haar Gentse co-workingclub. Het plaatje klopt hier: een picture perfect interieur, fijne freelancers en uitstekende faciliteiten (denk aan open flexplekken, brainstormkamers, een keukentje en een terras).

Waar? Ottogracht 42 in Gent

Meer info? www.gunpowderandsmoke.com

LikeBirds, Gent


Ons favoriete plekje bij de Gentse co-workingspace LikeBirds? Hun dakterras! Ook de werkplek ziet er mooi uit, en je zit er tussen fotografen, grafisch ontwerpers en journalisten. Netwerken, dus!

Waar? Eskimofabriek Site, Wiedauwkaai 23 in Gent

Meer info? www.likebirds.be

Wagenoord, Mechelen


In Mechelen tokkel je erop los in Wagenoord, een co-workplek slash eetbar. Je zit er in een oude garage die een wel erg hippe facelift kreeg.

Waar? Maurits Sabbestraat 123 in Mechelen

Meer info? www.wagenoord.be

De Serre, Hasselt


De Serre is een alles-in-éénadres: je kan er werken aan een bureau, in hun atelier of tussen andere creatievelingen in hun repetitiekot, maar je kan er bijvoorbeeld ook drankjes sippen aan de bar, naar het werk van jong talent kijken of op zondag naar marktjes gaan.

Waar? Groenplein 1 in Hasselt

Meer info? www.deserrehasselt.be

Ampla House, Gent


In een prachtig pand op de Gentse Coupure zit sinds een tijdje Ampla House, een wel erg stijlvolle werkplek waar je het liefst van al zou blijven wonen. Ze hebben ook een koffiebar waar je kan eten én een gym. Extra leuk: hun stadstuin en buitenterras, waar je tijdens de zomermaanden tussen het werken door heerlijk kan uitblazen.

Waar? Coupure Rechts 88 in Gent

Meer info? www.amplahouse.com

Fosbury & Sons, Brussel, Antwerpen en Groot-Bijgaarden


Fosbury & Sons wint de prijs als het op inrichting aankomt, en dat heeft de co-workplek vooral te danken aan Going East, een veelbelovend Antwerps designduo. De oprichters slagen er telkens in hun werkplekken in parels van Belgische architecten te openen, bijvoorbeeld de WATT-toren van Léon Stynen in Antwerpen en het iconische jaren 70-gebouw van Constantin Brodzki in Brussel. Voor € 30 per dag scoor je er een werkplek en krijg je meteen ook een drankje en een gezonde lunch van Coffeelabs. In Antwerpen komt er in het najaar ook een gym bij.

Waar? Mechelsesteenweg 271 in Antwerpen, Terhulpsesteenweg 185 in Brussel en Alfons Gossetlaan 40 in Groot-Bijgaarden

Meer info? www.fosburyandsons.com

WATT Factory, Gent


Ook het Gentse WATT Factory, in een voormalig pakhuis, doet een freelancershart sneller slaan. Wedden dat je productiviteit in no time verdubbelt als je tussen een hoop andere jongere ondernemers zit? Start-ups worden hier trouwens erg goed begeleid.

Waar? Vlasgaardstraat 52 in Gent

Meer info? www.wattfactory.be

MIA•H, Hasselt


MIA•H is een inspirerende hub en ontmoetingsplek voor iedereen die creatief bezig is. Naast de ‘gewone’ werkplekken die je er kan huren, is het hun Maaklabo dat het verschil maakt: ateliers met machines die je kan reserveren. Zo zijn er 3D-printers en lasersnijmachines, en zijn er een sieraad- en naaiatelier en een fotostudio.

Waar? Kempische Kaai 85 in Hasselt

Meer info? www.mia-h.be

https://www.instagram.com/p/Bt6EDKxFtq4/

JJ House, Antwerpen


Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij JJ House, een co-workingspace in het historische Jacob Jordaenshuis. Niet alleen het pand en de inrichting zijn indrukwekkend, ook wat er georganiseerd wordt na de werkuren is dat. Er is een fijne bar en er worden regelmatig exposities gehouden.

Waar? Reyndersstraat 6 in Antwerpen

Meer info? www.jjhouse.be

https://www.instagram.com/p/BpUpDZNAHuL/

SANBA, Antwerpen


SANBA = koffiebar slash co-workingspace op het Antwerpse Eilandje. Naast tafeltjes waaraan je kan ontbijten of lunchen staat er in het midden van hun urban jungle een lange tafel waaraan freelancers werken. Wat een prachtkantoor!

Waar? Rijnkaai 22 in Antwerpen

Meer info? www.sanba.be

Firma, Vilvoorde en Brussel


Wie van minimalisme houdt, is bij Firma aan het juiste adres. Je zit er tussen andere flexwerkers in een wit walhalla. Ben je eerder een loner? Dan huur je een van hun nieuwe privékantoren op de eerste verdieping. Bij hun Cantine bestel je trouwens seizoensgebonden lekkers tussen het werken door. Sinds kort hebben ze trouwens ook een co-workingplek in hartje Brussel.

Waar? Schaarbeeklei 636 in Vilvoorde en Anspachlaan 65 in Brussel

Meer info? www.workatfirma.be

Spaces, op verschillende locaties in België


Kleinschalig kan je Spaces niet echt noemen. Het is een keten van co-workingspaces met werkplekken in zowat alle landen: van Noorwegen tot China en Peru. In België vind je hen in Brussel en Mechelen, en sinds kort ook in Gent en Antwerpen.

Waar? Belliardstraat 40 in Brussel, Avenue Herrmann Debroux 54 in Audergem (Brussel) De Kleetlaan 4 in Machelen, Kardinaal Mercierplein 2 in Mechelen, Borsbeeksebrug 34 in Antwerpen en Gaston Crommenlaan 8 in Gent

Meer info? www.spacesworks.com

Palazzo, Brussel


Spiksplinternieuw is Palazzo, een werkplek voor creatieve freelancers in het Brusselse Sint-Gillis (yep, een van de leukste buurten van de hoofdstad). Een oude garage van 600 m2 werd omgetoverd tot een werkplek voor hippe vogels. Geen indommelgevaar hier, want in hun café bestel je perfect gezette kopjes koffie.

Waar? Théodore Verhaegenstraat 190 in Brussel

Meer info? www.p-a-l-a-z-z-o.com

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '