Home Lifestyle Jobs Thuis aan het werk? 9 x tips om er een geslaagde werkdag...

Thuis aan het werk? 9 x tips om er een geslaagde werkdag van te maken!

5. Draag comfortabele kledij (en blijf niet in je pyjama zitten)

© Getty

Thuiswerken, iedereen vindt het tof, want er is niemand die iets geeft om je bad hair day, je kan een hele dag in pyjama zitten én je moet je niet druk maken om iets te luidruchtige collega’s. Toch is het niet altijd evident, want probeer maar eens te weerstaan aan de koekjeskast en de seizoensfinale van je favoriete Netflixserie. Met deze negen tips ga je ook thuis een productieve werkdag tegemoet.

1. Ga op tijd naar bed

Het is niet omdat je thuis mag werken dat je de dag voordien kan fuiven tot een stuk in de nacht of met een kom chips het bed in kan duiken om non stop series te bingewatchen. Kruip zoals altijd op tijd in je bed en laat je routine niet lijden onder een dagje thuiswerken. Kleine reminder: vergeet je wekker niet te zetten!

2. Creëer een nette, maar persoonlijke werkplaats

Thuis heb je de vrijheid om je bureau te pimpen met enkele bloemen en foto’s, maar zorg er wel voor dat je nog voldoende personal space hebt en netjes kan werken. Investeer in een paar gadgets, zoals kleine mandjes of een potje om je collectie balpennen in te verzamelen. Blijf uit de buurt van je televisie en probeer ook je Flairs voor één keer aan de kant te leggen.

3. Roep een make-upvrije dag in het leven en verzorg je huid tijdens het werken

We zijn een krak in multitasken en kunnen dus echt wel werken en tegelijkertijd onze huid verzorgen. Je hoeft je geen uur lang te vervelen in de auto of trein en kan die extra tijd gebruiken om je huid te verzorgen met een gezichtsmasker of scrub.

4. Laat je lichaam ook werken

Blijf tijdens je middagpauze niet achter je bureau zitten en ga een halfuurtje joggen of doe aan yoga om je gedachten eventjes te verzetten. Haal die foute legging nog eens uit de kast en ondersteun je poep met een kussentje, zodat ze eventjes kan bekomen van die veel te slechte bureaustoelen op het werk.

5. Draag comfortabele kledij

En blijf niet in je pyjama zitten, want die zal je het alleen maar moeilijker maken om wakker te worden. Comfy chic is de dresscode om thuis aan het werk te gaan! Snel een belegd broodje gaan halen? Dan hoef je je zelfs niet om te kleden.

6. Vergeet geen pauzes te nemen

Je zit helemaal in de flow en er is niets of niemand de je lastig valt of met vragen bekogelt. Toch mag je niet vergeten om ook een pauze te nemen! Maak een fancy ijskoffie, laat de hond uit of haal toch even die Flair boven om te ontspannen.

7. Maak duidelijke afspraken met je lief

Het zal voor je lief of huisgenoot niet makkelijk zijn om de grens tussen werk en privé te respecteren. Leg hen uit dat je niet zo maar ‘vijf minuutjes naar de winkel kan gaan’ en tijdens het werken echt wel niet kan opruimen of helpen met het huishouden. Maak daarom duidelijke afspraken, zodat er geen discussies kunnen ontstaan.

8. Plannen is het begin van alles

Je zal merken dat het thuis nóg moeilijker is om je aan je planning te houden. Ofwel zit je voor op schema, omdat je nauwelijks pauze neemt, ofwel zit je grandioos achter op schema, net omdat je dacht dat het thuis allemaal veel sneller zou gaan. Maak daarom een gestructureerde planning en probeer daar ook niet van af te wijken.

9. Vul de eenzaamheid op

Thuiswerken mag voor de buitenwereld heel leuk lijken, maar kan heel eenzaam zijn. Je komt niet in contact met je collega’s en kan niet vertellen hoe jouw weekend is verlopen. Probeer die eenzaamheid op te vullen en ga niet in een cocon leven. Probeer om minstens twee dagen per week naar je werk te pendelen of Skype even met je collega’s om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.