Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
Foto: Lies Willaert voor Ketnet

Kristel van K3 krijgt eigen programma op Ketnet

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist
Kristel Verbeke, ex-K3’tje en manager van de ‘nieuwe’ K3, krijgt een eigen programma op Ketnet. De jongerenzender wil met het gloednieuwe programma kinderrechten bespreekbaar maken.

Kristel: “Volwassenen kunnen nog veel van jongeren leren”

Vandaag zijn de opnames begonnen van een nieuw Ketnet-programma rond kinderrechten dat gepresenteerd zal worden door Kristel Verbeke, voormalig lid en momenteel manager van K3. Het programma wil het onderwerp bespreekbaar maken en tonen hoe jongeren zelf kinderrechten ervaren en ermee omgaan. Het wil hen ook inspireren en stimuleren om op te komen voor hun eigen rechten en die van anderen.


Het programma komt tot stand in samenwerking met het Vlaamse Kinderrechtencommissariaat. Dat Kristel werd gekozen als presentatrice is niet toevallig. De manager van K3 is nauw begaan met kinderrechten en werkt als goodwill ambassadeur al jaren samen met Global Compact Network Belgium, Unicef en het Kinderrechtencommissariaat.

“Het is belangrijk dat jongeren hun rechten kennen”, aldus Kristel, “dat zij een eigen mening en een eigen stem hebben in het debat, en ook luisteren naar de mening van anderen. Ik vind al jaren veel inspiratie bij jongeren. Ze bekijken de wereld vanuit een ander standpunt en daar kunnen wij als volwassenen soms nog iets van leren. Ik ben dan ook blij dat ik ‘hun stem’ mag zijn.”

De uitzending is voorzien voor dit najaar. Kristel toonde zich op Instagram alvast erg enthousiast over haar nieuwe job:

https://www.instagram.com/p/BD7caHaJymw/

Nog meer K3-nieuws:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '