Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Josiah Van Dien via Netflix

3. Je ziet Shawn in zijn normale thuisomgeving.

5 redenen waarom je naar Shawn Mendes’ documentaire ‘In Wonder’ wil kijken

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

‘Shawn Mendes: In Wonder’ staat sinds deze week op Netflix. Redactrice Ysaline, die zelf fan is van de artiest, zette ‘m op van zodra de documentaire op de streamingdienst beschikbaar was. Heb jij de docufilm nog niet gezien? Misschien kunnen deze 5 redenen je overtuigen om ‘m asap te bekijken!

1. Je krijgt een blik achter de schermen.


Heb jij je altijd afgevraagd hoe een artiest zich gedraagt achter de schermen en wat hij/zij doet voor hij/zij op een podium stapt? In ‘Shawn Mendes: In Wonder‘ krijgen we onder andere te zien hoe hij zich samen met Camila Cabello voorbereid op hun optreden. Samen doen ze tijdens de repetitie ademhalingsoefeningen en geven ze elkaar schattige kusjes. Daarnaast zien we Shawn Mendes ook werken aan zijn muziek en hoe hij manifestaties neerpent.

2. Je ontdekt meer over zijn relatie met Camila Cabello.


Camila Cabello en haar relatie met Shawn komt in de documentaire minder aan bod dan we hadden gehoopt, maar het duo vertelt wel over hoe ze elkaar vijf jaar geleden leerden kennen tijdens Shawns eerste tournee, maar zoals we allemaal weten vormden ze niet meteen een koppel. ‘Hij was zo gefocust op wat hij deed. Ik heb ‘m de hele tournee niet gezien. Hij zat constant in z’n bus gitaar te spelen en liedjes te schrijven. Ik vond ‘m leuk, maar dacht: hij heeft het druk, dus laat maar (lacht). En toen, een jaar of vijf geleden, zaten we backstage bij Taylor Swift. Ik ging naar z’n kleedkamer om hallo te zeggen en we begonnen een lied te schrijven. Daarna brachten we veel tijd met elkaar door, omdat we samen een liedje hadden en de Jingle Ball-tournee deden. En toen begon de hele saga. Ik vond ‘m echt leuk. Ik denk dat hij me ook leuk vond, maar ik weet het niet (lacht).’ Haar verhaal vult Shawn als volgt aan: ‘Vier jaar lang waren we vrienden en konden we elkaar niet veel zien en nu zijn we eindelijk samen. Ze stond altijd voor mij klaar. Ze is er voor me en ik denk dat je partner dat ook hoort te doen.’ Daarna gaat hij verder en vertelt hij over hoe alle liedjes over haar gaan.

3. Je ziet Shawn in zijn normale thuisomgeving.


Je ziet in de docufilm niet enkel fragmenten uit zijn jeugd, maar we vangen ook een glimp op van hoe hij nu als jongvolwassen superster af en toe naar huis gaat en daar geniet van momenten met zijn familie. Wedden dat je hart helemaal smelt als je ziet hoe hij zijn zus Aaliyah knuffelt en zijn mama vastneemt? Daarnaast ontmoeten we onder andere ook zijn jeugdvriend Brian en toont Shawn zijn cameraman het grasveld in Pickering, Ontario waar ze vroeger rondhingen. Daar vertelt zijn zus dat Shawn eigenlijk nooit bekend wilde worden: ‘Ik vroeg hem of hij ooit beroemd wilde worden, en hij sloot het idee zo snel uit. Het leek hem verschrikkelijk om bekend te zijn.’ Hij is duidelijk van gedacht veranderd!

4. Als je naar zijn concert bent geweest, word je er zo naar terug gekatapulteerd.


Was jij aanwezig op “Shawn Mendes: The Tour” en had je dus het geluk om het talent live aan het werk te zien? Wel, als je naar de documentaire kijkt, heb je zo het gevoel dat je weer in die concertzaal staat. Op het kleine scherm nog maar eens zien hoe Shawn zich helemaal geeft, bezorgt je zonder twijfel kippenvel!

PS wil je het hele concert écht herbeleven? Op Netflix vind je nu ook ‘Shawn Mendes: Live in Concert‘ waarbij je zijn hele show in het Rogers Centre in Toronto kan bekijken. Zo heb je een beetje het gevoel dat je terug in het Antwerps Sportpaleis staat of – als je er niet bij was – kan je zijn show ook eens meemaken!

 

Dit bericht bekijken op Instagram


 

Een bericht gedeeld door Shawn Mendes (@shawnmendes)


Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

5. Je krijgt een kwetsbare, emotionele kant te zien van Shawn Mendes.


We zien hoe Shawn Mendes tijdens zijn wereldtournee genoodzaakt was om zijn concert in São Paolo, Brazilië last-minute af te gelasten vanwege stemproblemen. Hij moest namelijk daarna nog elf shows spelen en het werd hem dus sterk afgeraden om die avond op te treden. Hij postte op zijn sociale media een statement, en stortte vervolgens helemaal in. De zanger was er kapot van dat hij zijn fans op het laatste moment moest teleurstellen. Maar natuurlijk hadden ze er alle begrip voor en volgens Shawn verschenen 2000 van hen zelfs aan zijn hotel om samen te zingen.

De documentaire ‘Shawn Mendes: In Wonder’ duurt bijna een anderhalf uur en kan je nu bekijken via Netflix.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '