Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© shutterstock

Er werden al 37 kindjes geboren met een naam van een speler uit ons nationaal elftal.

Kersverse ouders kiezen ‘Duivelse’ namen voor pasgeboren baby’s

Herlinde Matthys

Dat we dit WK als één man achter onze Rode Duivels staan, nemen sommige mensen wel heel letterlijk. De afgelopen weken kregen namelijk al 37 pasgeboren kindjes de naam van één van onze Belgische spelers.


Het is niet altijd makkelijk om een mooie naam te vinden voor die baby die op komst is. Je wilt iets origineel, maar het mag ook niet te moeilijk zijn. Het kind moet per slot van rekening zijn naam natuurlijk tegen zijn vijfde levensjaar zelfstandig kunnen schrijven en je zou het bovendien verschrikkelijk vinden als anderen zijn of haar naam continue verkeerd uitspreken.

Voor ouders in wording die nog steeds geen geschikte naam vonden, komt dit WK als geroepen. Onze jongens zetten match na match een glansprestatie neer en dat zorgt voor de nodige inspiratie op het kraambed. Vincent, Eden, Thibaut, Axel, Dries enzovoort. Wie een jongetje verwacht, heeft keuze genoeg!

Mini-Edens


De Duivelsgekte zorgde ervoor dat sinds het begin van het WK op 14 juni al 37 baby’tjes een ‘Duivels’ naam kregen. De populairste voornamen zijn Vince(nt) en Eden. Jonge ouders kozen tot nu toe al 17 keer de naam Vince, 3 maal Vincent, Eden vier keer, ook Thomas vier keer, Dries drie maal, Jan en Axel tweemaal, en Thibaut en Kevin elk één keer.

We zagen hetzelfde fenomeen tijdens het vorige wereldkampioenschap in 2014. De Duivels sneuvelden toen nochtans al in de kwartfinales tegen Argentinië, maar toch werden massaal veel mini-Edens geboren. Benieuwd wat dit gaat geven als we de halve finale of zelfs de grote finale winnen!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '