Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

En die zou er al vroeger kunnen zijn dan verwacht...

Kenners kondigen nu al een nieuwe hittegolf voor deze zomer aan

Als het grijze weer je de laatste weken een beetje deprimeert, word je van dit nieuwtje allicht blij: de zon komt snel terug! Maar misschien zal het dan alwéér niet goed zijn, want kenners waarschuwen voor een nieuwe hittegolf...


Als het op het weer aankomt, is het in ons land altijd alles of niks. In de winter krijgen we bakken regen en sneeuw over ons heen en in de zomer moeten we plots een eindeloze hittegolf kunnen verdragen. En dan hebben we het niet alleen over afgelopen zomer, want ook dit jaar krijgen we weer een fameuze hittegolf. Dat kondigt meteoroloog Philippe Mievis aan.

Hittegolf in juni?


Het is niet makkelijk om het weer te voorspellen – en al zeker niet een maand op voorhand – maar Philippe Mievis heeft de gave zelden fout te zijn als het over zijn vakgebied gaat. De weerdeskundige verwacht voor de komende weken weinig regen. Tot 12 mei zal het wel fris en grijs blijven, maar nadien zal het een stuk warmer worden, aldus Philippe.

Verder voorspelt hij ook veel onweersbuien voor deze zomer. Die zouden de verzadigde lucht die een hittegolf met zich meebrengt, moeten verversen.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '