Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Katrien (34) is eigenares van Thelma Coffee & Design in Leuven en mama van drie kinderen.

Hoe dóet ze het? Katrien, mama en onderneemster, deelt haar hacks voor meer tijd en minder stress

Binnenkort maken we weer een lijstje met goede voornemens. Velen zullen ‘minder stress‘ en ‘meer tijd voor mezelf’ opschrijven, maar hoe begin je daar in godsnaam aan? We vroegen het aan vier vrouwen voor wie tijd een heel kostbaar goed is. Deze week vertelt Katrien Vandenberghe (34), eigenares van conceptstore Thelma in Leuven en mama van drie kindjes, hoe zij probeert haar hoofd niet te verliezen.


1. Leer delegeren.


In het begin wilde ik alles zelf doen. Tot in het kleinste detail. Maar dan heb je als onderneemster nooit gedaan. Nu heb ik twee fantastische werkneemsters – Simke en Stephanie – die ik vaak zelf collecties laat kiezen en retours laat regelen.

2. Nee zeggen is oké, ook tegen je beste vriendinnen.


Ook al zijn mijn vriendinnen belangrijk, met een gezin en een drukke job kan ik minder vaak afspreken. Ik leg mezelf een limiet op van wekelijks eenmaal afspreken voor een lunch en eenmaal afspreken voor een diner. En ik prent mezelf vooral in dat ik me niet druk hoef te maken of ze al dan niet teleurgesteld zijn.

3. Tijd voor jezelf levert je extra energie.


Drie- tot vijfmaal per week start ik de dag met een uur yoga. Je ‘verliest’ een uur, maar anderzijds merk ik dat het me zo veel energie geeft dat ik de rest van de dag efficiënter werk. Win-win dus.

4. Sta vroeger op en wees de files voor.


Een halfuur vroeger opstaan zorgt in mijn leven voor een wereld van verschil. Zo ben ik nét de files voor en win ik vaak geen halfuur, maar al snel een volledig uur aan tijd. Bovendien kan ik vervolgens ook meer ontspannen aan mijn werkdag beginnen.

5. Less small talk is more.


Op het gevaar af arrogant te klinken – wat ik absoluut niet ben-, probeer ik niet te veel tijd te verliezen met smalltalk aan de schoolpoort en co. Er is al zo weinig tijd dat ik die liever investeer in authentieke vriendschappen die me energie geven.

6. Ga eenmaal per week naar de supermarkt.


Naar de supermarkt gaan slorpt veel tijd op en is vaak een heel stressy gedoe in de spitsuren. Vroeger ging ik voor kleine boodschapjes enkele keren per week naar de winkel, nu haal ik meteen een grote hoeveelheid voor een hele week in huis.

Meer tips voor een minder stressvol leven: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '