Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Of toch niet?

Je baby laten huilen, een goed idee?

Al jaren vertelt Jan en alleman aan kersverse ouders hun baby gerust te laten wanneer hij huilt. Zo zou hij leren zichzelf te kalmeren. Maar recentelijk wees onderzoek uit dat je baby net angstig zou kunnen worden van een eenzame huilsessie... voor het leven.

Ouders hanteren wereldwijd massaal de 5-10-15-techniek. Die houdt in dat je je baby 5 minuten laat huilen en de tijd geleidelijk aan opbouwt. Ze geloven dat ze er goed aan doen, maar...

 

Blijvende gevolgen

 

Dat zou negatieve effecten kunnen hebben op het lichaampje en de geest van je baby. Wanneer een huilende baby geen aandacht van zijn ouders krijgt, gaat zijn stressniveau pieken. Wanneer hij huilt, communiceert hij. Als je dan naar hem toe gaat, krijgt hij het gevoel dat hij een luisterend oor heeft. Anders zal zijn kleine lichaampje eenzaam en in nood overvallen worden door stress. Dat kan zijn centrale zenuwstel negatief beïnvloeden. Als je je baby vaak laat huilen, heeft hij als volwassene zelfs meer kans op slaapproblemen, angststoornissen en depressies.

 

Doodsangst

 
Fabienne Becker, directeur van het Instituut voor Kinderpedagogie van Beieren voegt daar nog het volgende aan toe:
 
Kinderen hebben nood aan fysieke warmte waarop ze kunnen rekenen om hun elementaire fysieke behoeften te bevredigen. Zo zal ook hun stressgevoel minderen. Het is zo dat ze sterke en betrouwbare banden met hun ouders opbouwen. Dan kunnen ze dat later met hun omgeving ook.
 

Een grote knuffeltroost

 

Amerikaanse onderzoekers van de Universiteit van Notre Dame concludeerden dat mensen die als baby vaak geliefkoosd werden, meer succes hebben in hun later leven. Ze zouden onder andere gezonder en gelukkiger zijn en minder last hebben van angststoornissen.

 

Geen reden tot paniek, dames. Je kan als het zover is vast wel vertrouwen op je moederlijke instincten!

 

 

Bron: Huffingtonpost

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '