Ouders hanteren wereldwijd massaal de 5-10-15-techniek. Die houdt in dat je je baby 5 minuten laat huilen en de tijd geleidelijk aan opbouwt. Ze geloven dat ze er goed aan doen, maar...
Blijvende gevolgen
Dat zou negatieve effecten kunnen hebben op het lichaampje en de geest van je baby. Wanneer een huilende baby geen aandacht van zijn ouders krijgt, gaat zijn stressniveau pieken. Wanneer hij huilt, communiceert hij. Als je dan naar hem toe gaat, krijgt hij het gevoel dat hij een luisterend oor heeft. Anders zal zijn kleine lichaampje eenzaam en in nood overvallen worden door stress. Dat kan zijn centrale zenuwstel negatief beïnvloeden. Als je je baby vaak laat huilen, heeft hij als volwassene zelfs meer kans op slaapproblemen, angststoornissen en depressies.
Doodsangst
Kinderen hebben nood aan fysieke warmte waarop ze kunnen rekenen om hun elementaire fysieke behoeften te bevredigen. Zo zal ook hun stressgevoel minderen. Het is zo dat ze sterke en betrouwbare banden met hun ouders opbouwen. Dan kunnen ze dat later met hun omgeving ook.
Een grote knuffeltroost
Amerikaanse onderzoekers van de Universiteit van Notre Dame concludeerden dat mensen die als baby vaak geliefkoosd werden, meer succes hebben in hun later leven. Ze zouden onder andere gezonder en gelukkiger zijn en minder last hebben van angststoornissen.
Geen reden tot paniek, dames. Je kan als het zover is vast wel vertrouwen op je moederlijke instincten!
Bron: Huffingtonpost
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier