Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© YouTube: The Sims

En je zal de app helemaal gratis kunnen downloaden!

JAAA: binnenkort spelen we allemaal ‘The Sims’ op onze smartphone

Robine van Tilburg
Aan het begin van deze eeuw zagen 'The Sims' het levenslicht. En daarmee was onze grootste verslaving ooit geboren. En we hebben gevaarlijk nieuws: net nu we ons nét een tikkeltje te oud voelen om met poppetjes te spelen, kondigt EA Games 'The Sims Mobile' aan.

In 2000 kwam 'The Sims 1' uit. Die eerste, nogal primitieve versie van wat later een van de populairste computer games ooit werd, kreeg in 2004 al een verfijndere variant: 'The Sims 2'. Vanaf dat moment voelde half puberend Vlaanderen zijn of haar verslaving al voorzichtig maar gestaag opborrelen. Wanneer dan in 2009 'The Sims 3' uitkwam en je je Sims nóg meer tot in detail kon personaliseren, was het hek helemaal van de dam. In het najaar van 2014 kwam 'The Sims 4' zelfs uit.

 

Wij voelen onze vingers alweer jeuken wanneer we denken aan de uren en dagen die we achter ons pc'tje versleten, ogen lichtelijk bloeddoorlopen, vastberaden om de diepste verlangens van onze Sims te doen uitkomen… of om ze te verdrinken in het zwembad. Het voelde nooit eerder zo gevaarlijk goed om een ander zijn lot in eigen handen te hebben.

 

Onze grootste verslaving komt terug!

 

We kunnen ons enthousiasme dan ook moeilijk onderdrukken nu we hoorden dat EA Games, het bedrijf achter 'The Sims', aankondigde dat er zeer binnenkort een mobiele versie van de computer game zal verschijnen, zowel voor iOS als voor Android. Er verschijnt dus een app, genaamd 'The Sims Mobile', waarin je je eigen Sims kan maken én hun leven kan besturen, net zoals weleer. Je kan zelfs via de app een Sims-samenleving inrichten met de Sims van je vrienden. En dat helemaal gratis en voor niks!

 

Goed nieuws voor wie een Android-smartphone heeft. De app is voor Android namelijk al in 'soft launch' wereldwijd verkrijgbaar in de Google Play Store. Brazilianen met een iPhone kunnen 'The Sims Mobile' ook al spelen op hun smartphone. Andere iOS-gebruikers moeten nog even wachten. Zo'n 'soft launch' verloopt zonder toeters en bellen omdat de makers zo aan de hand van reviews al eens kunnen kijken of de app in de smaak valt. Momenteel kreeg de app van heel wat testers een mooie gemiddelde score van vier sterren.

 

Op de officiële launch is het nog wel even wachten. Ongeduldig? Dan kan je de vooruitgang hier op de voet volgen. De trailer belooft alvast heel wat goeds:

 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

 

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '