https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Een toiletgeheimpje van tovenaars.

J.K. Rowling deelde zojuist een bizar Harry Potter-weetje waar niet alle fans het mee eens zijn

Robine van Tilburg

J.K. Rowling deelde een wel héél bizar weetje over de toiletgewoonten van tovenaars. Maar enkele oplettende fans zijn het niet eens met de auteur van de ‘Harry Potter’-boeken.


Op 4 januari vierden we Internationale Trivia Dag. Op die dag worden jaarlijks heel wat nuttige, maar ook minder nuttige weetjes de wereld ingestuurd. Ook ‘Harry Potter’-auteur J.K. Rowling droeg deze keer haar steentje bij.

Weggetoverd gevoeg?


Altijd leuk om nog wat te weten te komen over onze favoriete films, vinden wij. Rowling onthulde dat de hogeschool voor hekserij en hocus-pocus Zweinstein, waarin de ‘Harry Potter’-boeken en -films zich afspelen, niet altijd over toiletten beschikte. Ze deelde dat de school pas in de achttiende eeuw de sanitaire gewoonten overnam van Dreuzels: ‘Voordien deden heksen en tovenaars gewoon hun behoefte waar ze stonden. Het bewijs toverden ze weg.’

Wij geloven letterlijk alles wat J.K. Rowling vertelt, maar we spreken duidelijk niet voor iedereen. Enkele fans zijn niet blij met het weetje dat de auteur deelde. Volgens hen kan het simpelweg niet kloppen: ‘De spreuk om dingen te laten verdwijnen is een van de moeilijkere spreuken en wordt gewoonlijk pas in de vierde of vijfde klas geleerd. Jongere studenten zouden hun behoefte dus in een hoek moeten doen en iemand moeten vinden om het weg te toveren.’ Nou.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content