Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Cartoon Network & Pixar

#throwbackthursday met Polly Pocket, Lizzie McGuire én de Powerpuff Girls.

NOSTALGIE: 9 foute Instagramaccounts die je terugkatapulteren naar de 90s en 00s

Jolien Meremans

Het is donderdag en dat betekent dat het (verlengd) weekend voor de deur staat en we nog eens tijd kunnen maken voor een schaamteloze throwback Thursday. Na het zien van deze nostalgische Instagramaccounts zouden wij maar al te graag nog eens heel eventjes kind willen zijn. Klaar voor een reisje terug in de tijd?

@polly_pick_pocket


Sad but true: het ‘Polly Pocket’-tijdperk is voorbij. Gelukkig konden wij wel nog spelen met de kleine popjes, hun schreeuwerige outfits en veel te roze huizen en hotels. Om je plastic (jeugd)vriendinnetjes te eren, kan je het Instagramaccount @polly_pick_pocket volgen. Op dat account worden regelmatig foto’s en filmpjes gezet die in onze oude speelkamer gemaakt lijken te zijn.

@barbiestyle


Toegegeven, ook wij waren bar slecht in het aankleden van onze Barbiepoppen. We trokken per ongeluk een been uit, dachten dat het wassen van hun haren een goed idee was en durfden al eens een iets te dikke lijn lippenstift op hun lippen smeren. Gelukkig bestaat er nu zoiets als de modepolitie. Zij gingen aan de slag bij het Instagramaccount @barbiestyle. Ze steken de poppen in een moderne outfit en fotograferen ze alsof het modellen van vlees en bloed zijn. Waar is het bij ons in godsnaam misgelopen?

@everyoutfitonlizziemcguire


Nu er een ‘Lizzie McGuire-reboot zit aan te komen, kunnen we het niet laten om ons al een beetje voor te bereiden op een stevige portie haarspeldjes, kleurrijke topjes en – niet onbelangrijk – olifantenpijpen. Het Instagramaccount @everyoutfitonlizziemcguire helpt ons al een beetje op weg en verzamelt de meeste iconische outfits van Lizzie.

@legotravellers


Hoewel daar vaak ruzie van kwam, speelden ook wij maar al te graag – achter de rug van onze oudere broer, weliswaar – met Lego. Er was nu eenmaal niets leuker dan een schoonheidssalon van die brandweerkazerne of een limousine van die politiewagen te maken, toch? Ook de makers van @legotravellers gaan op een originele manier aan de slag met de gele mannetjes en kleurrijke blokjes.

@bringback2003


Voor een throwback die de meest foute kledingkeuzes, kinderprogramma’s en videoclips combineert, moet je @bringback2003 volgen. Op het account worden de verjaardagen van onze meest iconische en foute helden gevierd en wordt er ook met pijn in het hart teruggeblikt op de pijnlijkste én mooiste momenten uit onze jeugd.

@everydaymario


Hoeveel uur we aan onze Nintendo en Mario Bros versleten hebben? Héél veel! Om de console en spelletjes die nu op zolder liggen te beschimmelen in ere te herstellen, kan je @everydaymario volgen. Zij gaan samen met het mannetje in de blauwe salopette op zoek naar de mooiste locaties voor stoere fotoshoots, en de resultaten zijn hilarisch!

@childhoodshow


Memes in combinatie met enkele stoute jeugdherinneringen, meer heb je niet nodig om van je Instagramaccount een succes te maken. Dat is wat ook @childhoodshow opmerkte, want het account heeft meer dan 726.000 volgers. Je vindt er doordenkers, grappige memes en interessante wist-je-datjes over de 90s en 00s. 

@everyfriendsoutfit


Net zoals Lizzie McGuire hebben ook onze trouwe vrienden van ‘Friends’ een instagramaccount dat hun meest foute en absurde outfits verzamelt. Ideaal om een beetje inspiratie op te doen voor je volgende verkleedfeestje, vrijgezellenavond of gewoon voor een lazy Sunday.

@powerpuff.mood


Naast K3 hadden we nog een ander trio waar we als kind verzot op waren: ‘The Powerpuff Girls’! Ze konden met hun superkrachten alles en iedereen aan, maar waren tegelijkertijd onhandig en een beetje ijdel. @powerpuff.mood blaast de serie nu nieuw leven in, want op Instagram delen ze scènes uit de reeks die zo uit het dagelijkse leven lijken te komen. Mood? Momenteel die van tomboy Buttercup.

https://www.instagram.com/p/ByY1PEUBFx3/

https://www.instagram.com/p/By_37d9BYRJ/

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '