Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Girl Eat World

Voor ons van alles eentje, a.u.b.!

Instagramaccount Girl Eat World bezorgt je zó veel honger en wanderlust

'Stuffing myself around the world, one city at a time': het klinkt hemels. Het is het motto van Melissa Hie, de girl achter Girl Eat World. Via haar geweldige Instagramaccount laat ze ons meegenieten van haar – letterlijke – snoepreisjes.

Geen reispartner, geen selfies

 

Toen Melissa in 2013 voor het eerst alleen met de rugzak door Europa reisde, zat ze met een praktisch probleem. Ze had niemand om een foto van haar te nemen, wilde andere mensen liever niet lastigvallen om fotograaf te spelen en een fan van selfies was ze ook niet. Van eten daarentegen, hield ze wél. Dus begon Melissa foto's te nemen van de lokale streetfoodsnacks die ze at, met de mooie Europese steden als achtergrond.

 

'Ik postte de foto's op m'n Facebookprofiel en kreeg veel positieve reacties van vrienden, dus bleef ik het doen. In 2014 overtuigde een vriend me om een aparte Instagrampagina te maken voor m'n foto's en zo is Girl Eat World geboren.' Ondertussen verzamelde de globetrotter meer dan 310.000 volgers, zag ze ontelbaar veel mooie plekjes en wordt haar hashtag #girleatworld door heel wat reizigers gebruikt om kwijlwaardige kiekjes van plaatselijke lekkernijen te delen. En wij, wij willen gewoon al-les proeven.

 

Ijsje in Seoul, Zuid-Korea

 

 

Hello Kitty-donut in Tokio, Japan

 

 

 

Pretzel in New York City

 

 

Ijsje in Parijs

 

 

Drankje in Maleisië

 

 

#latergram A drink at Rawa Island in Malaysia, during the beautiful golden hour just before the sun sets. Huge thank you to my good friend @acohn5 for organizing yet another fun-packed weekend for us, and @jtneifeld for taking me on a bike ride there! #RawaCanLah I have a few overdue announcement to make: @girleatworld has hit 100k followers on Tuesday! I know this is late, but I still want to THANK YOU ALL for encouraging this odd little hobby of mine. I promise I will not forget my roots and to never change I'm super excited to announce that I will be heading to Australia on May 1 to 16! YHA Australia (@yhaaustralia) and @ausoutbacknt is kindly taking me on a trip to Darwin, Alice Springs, Uluru, Sydney and Melbourne. I haven't visited the outback and so so thrilled for this opportunity. It will be an awesome trip full of camping under the stars, appreciating the beautiful nature down under and of course eating what the locals are eating! I will also be doing an instagram takeover at @yhaaustralia on my time there, so please follow me there. More details closer to the trip 🙂 #girleataustralia

A photo posted by Food & Travel (@girleatworld) on

 

Hanami dango (een rijstcakesnack) in Japan

 

 

Aarbeien met chocolade in Brussel

 

 

Kokosijsje op Comino Island, Malta

 

 

Mai Tai in Bali

 

 

Kandil Simidi (broodachtige snack) in Istanboel, Turkije

 

 

#GirlEatWorld Kandil Simidi by @sezyilmaz with a view of Istanbul on top of Galata Tower. Kandil Simidi is a bread ring decorated with sesame seeds which are shared with relatives and neighbor during the Islamic holy nights Kandil. There are five kandils in a year, and one that just passed by this past December 22/23 is the Mevlid Kandili – the birth of prophet Mohammad. The day is usually celebrated by a sermon, remembrance of the Prophet's life and mission, gift giving and a feast. Sounds familiar right? This holy night is also celebrated in Indonesia, my birth country under the name Maulid Nabi. I heard it caused quite the traffic jam with people trying to go back to their home town out of Jakarta for both Christmas and Maulid Nabi (which does not fall on the same date every year)

A photo posted by Food & Travel (@girleatworld) on

 

Koekje in Australië

 

 

Ijsje met wafelhoorntje in Hong Kong

 

 

Dear Hong Kong, thank you for being my home for the past two weeks while I am here for work! Since i have been to Hong Kong so many times, i feel like i have tried all the traditional snacks. But fear not, here is something a bit different – this is a modern take on the well-loved traditional snack Gai Daan Zai (also called eggette) from @oddiesfoodies in Wan Chai. Their eggettes have different flavors combined with yummy ice cream, making it a very unique complex dessert! The one I had is called "The Night Wolf", which is chocolate chip eggette served with 66% dark chocolate gelato, brownies, passion fruit panna cotta, carmelized banana ice cream and crunchy flakes. Winner! (Thanks @cultoflee and @nativenowhere for taking me here) #notsponsored #GirlEatHK

A photo posted by Food & Travel (@girleatworld) on

 

 

Lees ook:

 

8 van de beste bestemmingen om alleen te gaan reizen

 

17 x comfortabel maar fashionable op het vliegtuig

 

Jonge vrouw reist in 13 dagen naar 7 wereldwonderen na kankerdiagnose












Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '