Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

Hallelujah!

Instagram komt binnenkort met nieuwe filter... tegen dickpics

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Normaal gezien hebben we het niet zo voor filters (lees: hoe natuurlijker, hoe beter!), maar Instagram komt binnenkort met een nieuwe filter waar we wél fan van zijn. De app zal ongewenste naaktbeelden in je dm’s in de toekomst namelijk meteen blokkeren. Hallelujah!

Wie weleens een ongewenste, iets te onthullende foto krijgt doorgestuurd zal binnenkort opgelucht kunnen ademhalen. Instagram is druk bezig aan een nieuw plan om ongewenst gedrag op de app in de toekomst te vermijden, en zal in het kader daarvan een nieuwe functie lanceren die naaktfoto’s automatisch zal blokkeren.

Privacy gegarandeerd

Maar geen nood voor wie via de app toch graag met zijn lief aan sexting doet, want Meta laat weten dat je de functie eigenhandig zal kunnen in- en uitschakelen. Schakel je ze in, dan zal je wel nog steeds een melding krijgen dat je een mogelijks onthullende foto hebt ontvangen, en kan je wel nog steeds zelf kiezen om ‘m al dan niet open te klikken. ‘Met de nieuwe functie hopen we onze gebruikers beter te beschermen tegen ongewenste berichten’, aldus een woordvoerder van het socialmediabedrijf aan CNET.

De filter zal aan de hand van kunstmatige intelligentie niet alleen naaktbeelden, maar ook scheldpartijen kunnen herkennen. Toch hoef je je geen zorgen te maken om je privacy, want Meta garandeert dat de technologie je privéberichten niet kan lezen. Wanneer de filter precies gelanceerd zal worden, is nog niet helemaal duidelijk, maar hij is alleszins al volop in de maak!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '