Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Gunther is niet het type man voor het elke dag zonodig moét!

In de bosjes met Ann Van Elsen

Lokeren, woensdag 10 december, op de achtergrond spelen de klokken van de kerktoren Adeste Fideles en redactrice Sara Bosmans duikt met Ann Van Elsen de bosjes in om te weten te komen hoe zij de vonk in haar relatie brandend houdt.

Hoe vind je het hier als engeltje in het bos?

“Fantastisch tof. Vooral het omkleden in de bibliotheek hiernaast, waar ik nog nooit ben geweest, is raar. En het concert op de achtergrond brengt ons volledig in de sfeer van de engeltjes.”

Liever een engel dan een duivel?

“Een engeltje… Goh, dat hangt af van de situatie, als je begrijpt wat ik bedoel. In elke vrouw zit een beetje van beiden maar ik voel meer voor engeltjes. Maar soms komt het duiveltje in mij wel naar boven, hoor. Als ik me opwind in het verkeer, bijvoorbeeld. Een engeltje zou kalm blijven.”

En in de liefde?

“Liever engelachtig. Liefde is belangrijker dan lust en lust koppel ik aan iets duivels. Lust heeft bij mij trouwens een beetje een negatieve bijklank. Het lijkt als een zonde waar je aan toegeeft, zoals een man die alleen op stap is en zich niet kan inhouden.”

Maar hoe noem jij dat dan als je zin hebt?

“Ik denk daar altijd liefhebbend over, nooit op een platte manier. Nu ga ik hier weer uitspraken doen, maar ik ben niet het type dat elke dag met jarretelles rondloopt. Totaal niet. Eerder in een flanellen pyjama,  op mijn gemakje…”

Duidelijk een engeltje…

“… en eerder in een onderbroek van Hello Kitty dan in de haute couture-lijn van Victoria’s Secret, if you know what I mean. Thuis ben ik eerder het schattige type dan het sexy type. Misschien hebben mensen een ander beeld van mij omdat ik in Playboy gestaan heb maar thuis gaat het voor mij eerder om gezelligheid, warmte, knusse dingen. Dat seksuele komt niet op de eerste plaats. Ben ik nu ongezond?”

Nee, helemaal niet!

“Ah, okee. Ik sta er soms van te kijken als ik hoor dat vrouwen ook om de zeven seconden aan seks denken.”
Inderdaad, tegenwoordig lijkt het of vrouwen meer klagen over hun seksleven dan mannen.
“Ja, ik heb ook het gevoel dat het beeld waarmee we zijn opgegroeid – namelijk dat mannen meer dan vrouwen seksuele wezens zijn – achterhaald is. Als mijn vriendinnen vertellen dat vrouwen nu meer zoals mannen redeneren en dat ze geen voorspel of intimiteit meer nodig hebben, schrik ik. Dat ken ik helemaal niet. Dat is echt een openbaring.”

Je bent blij dat je nog van de oude stempel bent?

“Dat bestond volgens mij vroeger ook al, maar vrouwen kunnen er nu voor uitkomen. Ik ga niet vaak meer op stap maar als ik uitga, merk ik dat alles zo hard verandert. Meisjes die uitgaan zijn steeds jonger en jonger en toch al echt vrouw. Moesten ze hun paspoorten vragen, de helft zou er niet mogen zijn. Op mijn zestiende was ik nog een halve jongen die in de bomen hing. En als je ziet hoe die vrouwen recht op de man afstappen en hem iets in het oor fluisteren en dan samen verdwijnen… Dat is tof om te zien gebeuren maar ik ben blij dat ik niet in zo’n situatie zit, dat ik gelukkig getrouwd ben met Gunther en dat we onze rust gevonden hebben. Veel jonge vrouwen zeggen dat ze zich beter voelen tegen hun dertigste en ik denk dat dat veel te maken heeft met de rust die je krijgt als je een partner hebt gevonden.”

Ann, wat een waterval ben jij!

“Ik leer eruit door erover te praten! Je leest vaak over het goede gezonde gemiddelde en dan denk ik ‘oei, ik ben niet elke week even gezond’. Bij mij is het niet altijd volgens de statistieken en dan vraag ik me wel eens af of er iets mis is met mij want voor mij is dat allemaal niet zo prioritair.”
Elke deskundige zegt toch dat je seksleven goed is als je zelf tevreden bent?
“Maar toch voel je een bepaalde druk door wat je overal leest. Wat is het gemiddelde per week? Twee of drie keer? Gelukkig is Gunther van het begrijpende type, hij zet geen streepjes op de koelkast en voelt/vult mij perfect aan. De boog hoeft niet elke dag gespannen te staan (lacht)! Ik maakte me daar in het begin ook zorgen over naar Gunther toe maar hij heeft me gerustgesteld. Hij is niet het type man bij wie het elke dag zonodig moet.” Chance!
“Misschien zegt hij het gewoon om me te sussen (l

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '