Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© PHOTO NEWS

De acteur in kwestie zou zijn ex in totaal maar liefst 73.000 euro per maand (!) aan alimentatie moeten betalen.

Huwelijk van ‘Grey’s Anatomy’-ster na meer dan 17 jaar voorbij

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Kevin McKidd is officieel gescheiden. De 44-jarige acteur, die je kent van zijn rol als dokter Owen Hunt, en zijn echtgenote Jane Parker maakten in juli 2016 bekend dat ze uit elkaar gingen na een huwelijk van meer dan 17 jaar. Het ex-koppel heeft samen 2 kinderen.


Hoe lang McKidd (44) en Parker een paar vormden voor ze in 1999 in het huwelijksbootje stapten, is niet geweten. Wel werd kort nadat het ex-koppel in juli 2016 hun breuk bekendmaakte, onthuld dat ze al niet meer samenwoonden sinds oktober 2015. De scheiding werd gefinaliseerd op 22 december.

Meer dan € 73.000 aan maandelijkse alimentatie


De Schotse acteur, die in 2015 het Amerikaanse burgerschap wist te verwerven, en zijn ex delen het hoederecht over hun 2 kinderen, zoon Joseph (17) en dochter Iona (15).

McKidd zou zijn voormalige echtgenote maar liefst 22.440 dollar (18.800 euro) alimentatie per maand moeten betalen. Dat bedrag zou de kosten van de privéschool van hun kinderen en het jaarlijkse zomerkamp moeten dekken.

 

Daarbovenop zal de ‘Grey’s Anatomy‘-ster vanaf nu ook elke maand 65.096 dollar (54.570 euro) armer zijn aan ‘onderhoudsgeld’ voor zijn ex. Indien de acteur meer dan 3 miljoen dollar (2,5 miljoen euro) per jaar verdient, zal hij daar vanaf nu 20 % van moeten afstaan aan Parker.

Zodra Joseph en Iona 18 jaar worden, hoeft McKidd niet langer alimentatie voor hen te betalen, maar zal zijn ex-vrouw wel 4 jaar lang 12.147 dollar (iets meer dan 10.000 euro) per maand extra ontvangen.

Verder staat er in het echtscheidingscontract te lezen dat de kinderen in het ouderlijk huis zullen blijven wonen en hun ouders om beurten bij hen zullen intrekken. McKidd en Parker houden elk een huis en blijven beiden eigenaar van hun derde woning in Malibu.

Bron: E! News


Nog meer nieuws over onze favoriete ziekenhuisserie: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '