Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
huisdier alleen thuis
© Matthew Henry voor Unsplash

Bye bye petflix & chill, hallo ongeruste baasjes op verplaatsing.

Coronakittens en pandemiepups: 5 tips voor wie terugkeert naar kantoor

Margo Verhasselt

The dog days are over‘, zong Florence Welch van Florence and The Machine ooit zo zeemzoet. En die woorden kwamen aan. Zeker bij Blacky en Minoes nadat hun baasjes na bijna twee jaar thuiszitten ineens terug naar het werk trokken. Hoe maak je de overstap draagbaar? We geven tips.

Wat doen poes- en hondlief nu jij plots na bijna twee jaar altijd thuis zijn plots wat vaker voor een hele dag ‘s ochtends de deur achter je toetrekt? Zielig uren uit het venster turen en wachten tot jij terugkomt? Of toch maar je interieur verbouwen en al je geliefde bloempotten van de kasten smijten? Wat ze ook doen: we maken ons ongerust. Maar dat hoeft niet per se.

Bereid ze voor op verandering.

Honden zijn gewoontebeestjes. Van zodra er iets verandert, zoals simpelweg hun voeding, stellen ze zichzelf vragen. Probeer daarom nog voor je opnieuw vaker naar het werk of pakweg school gaat je viervoeter aan te leren dat het oké is om alleen te zijn.

Katten zijn daarentegen vooral gehecht aan hun gewoontes. Zolang je ze nu niet uit hun vertrouwde omgeving haalt, zullen ze niet al te snel klagen.

Zorg voor genoeg beweging.

Je ochtend goed beginnen? Dat doe je met een momentje qualitytime. Of je nu je kitten een kwartier laat ravotten achter een laserlampje of 20 minuutjes gaat wandelen met je pup voor het werk, dat momentje beweging zal zowel jou als je huisdier deugd doen.

Laat ze wennen aan een aangepast menu.

Een kleine diva of prins in huis gehaald tijdens de lockdown? Dan is die zonder twijfel gewend om op z’n wenken bediend te worden. Hoewel er niets mis is met je huisdier vertroetelen, wordt dat wel moeilijker wanneer je niet elke minuut van de dag met hen doorbrengt. Daarom is het ook hier opnieuw belangrijk om routine aan te leren.

Die goed gevulde eetbak? Die moet niet áltijd tot op de laatste korrel gevuld zijn en dat waterbakje moet ook niet altijd nét overstromen. Probeer je kat of hond eettijden aan te leren of investeer in een handige automatische voederbak!

Doe niet té enthousiast wanneer je thuiskomt.

Babystemmetjes, gebrabbel en heel enthousiast gepiep terwijl je je op je knieën gooit, komt het bekend voor? Uiteraard ben je enthousiast om Minoes en Blacky na een lange dag terug in de armen te sluiten, maar laat je dier niet al te hard merken dat er een gigantische verandering aan het gebeuren is.

Hou je viervoeter in het oog.

Toch bezorgd om je huisdier? Jij kent hun gedrag beter dan wie dan ook. Merk je op dat ze opeens veel luider zijn of op dingen bijten, probeer daar dan aandacht aan te schenken.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '