Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
Foto: Shutterstock

Dus baden is eigenlijk gelijk aan sporten?

HUH: een heet bad nemen verbrandt evenveel calorieën als een halfuur stappen?!

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Iedereen houdt wel van een gemakkelijke manier om calorieën te verbranden. We konden onze oren dan ook niet geloven toen we ontdekten dat je bij het nemen van een bad evenveel calorieën verbruikt als wanneer je een halfuur wandelt.


Het is geen grap! Volgens onderzoek van de Loughborough Universiteit moet je maar een zalig lang bad van veertig graden nemen om tot hetzelfde of zelfs beter resultaat te komen als wanneer je dertig minuten wandelt. Je zou er namelijk calorieën door verbranden en je bloedsuikerspiegel kunnen verlagen. 

Veertig graden


Voor de studie werden zo’n 2300 mannen in twee groepen verdeeld. De ene helft moest een uur op de hometrainer vertoeven en de anderen mochten een uur in een bad van veertig graden ontspannen. Bij alle mannen steeg de lichaamstemperatuur met één graad. De mannen op het fitnessapparaat verbrandden meer calorieën dan de baders, maar het aantal verbruikte calorieën na een heet bad bleek wel gelijk te staan aan een fikse wandeling van dertig minuten.

Positieve invloed


Het experiment toonde ook een positieve invloed op de ontstekingsreactie. Regelmatig sporten helpt om infecties en ziektes af te weren. Nu blijkt dat een warm bad nemen hetzelfde effect heeft.

Helaas voor de lazy ladies, deze resultaten betekenen natuurlijk niet dat je nooit meer hoeft te sporten. Van een luilekker bad zal je conditie niet op peil blijven. Al moet je je nooit meer schuldig voelen als je eens een uurtje ontspanning verkiest boven de fitness.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '