Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

Met keuze uit twintig verschillende soorten!

HOTSPOT: Amsterdam krijgt een eigen krokettenrestaurant

Nog een excuus nodig voor een tripje naar Amsterdam? Na een avocadorestaurant The Avocado Show, een cookie dough-bar en een 100% glutenvrije pizzeria opent er binnenkort een oerhollands krokettenrestaurant zijn deuren in de Nederlandse hoofdstad. Yessaaaa!

De nieuwe Amsterdamse spot wordt gedoopt 'Wilde Kroketten' en zal volledig in teken staan van – je raadt het nooit – de kroket. Hollandser dan dat wordt het niet. Het restaurant wordt gerund door Ad Poppelaars en zoonlief Steven, die vinden dat de kroket tot het nationaal erfgoed van Nederland behoort. We couldn't agree more.

 

Na verschillende reisjes, jarenlang experimenteren en verschillende proefsessies staan er vanaf juni zo'n twintig verschillende soorten kroketten op de menukaart te pronken. Van oma's originele garnaalkroketten (vader en zoon visten de garnaaltjes voor de eerste lading eigenhandig uit de zee) over vleeskroketten tot vegetarische kroketten.

 

Cocktails en kroketten

Het restaurant zal maar liefst twee verdiepingen tellen én een terras. Op de eerste verdieping kan je terecht voor een lekkere lunch of om gezellig te borrelen en op de tweede verdieping geniet je van een uitgebreid vijfgangendiner. Dat allemaal in combinatie met de lekkerste wijntjes, cocktails of speciale biertjes? Winner! Loopt het water je al in de mond? 'Wilde Kroketten' opent in juni de deuren aan de Danzigerkade 27 in Amsterdam.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '