Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© PHOTO NEWS

Wanneer start de ceremonie? Hoelang zal de koetsrit door Windsor duren? Lees het hier!

Harry & Meghan: het schema van de royal wedding uur per uur

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Nog één nachtje slapen en dan is het ein-de-lijk zover voor Harry & Meghan. Voor wie morgen als diehard fan graag postvat voor de buis, stelden wij een handig schema op zodat je zeker niets mist van the royal wedding of the year.

9u (10u Belgische tijd)


Zoals je hier al kon lezen, nodigden prins Harry (33) en Meghan Markle (36) 2640 Britse burgers uit op hun huwelijk, onder wie medewerkers van de goede doelen die Harry en zijn oudere broer William (35) steunen, 100 leerlingen van twee plaatselijke scholen, 610 leden van de gemeenschap van Windsor Castle en stafleden van het Britse koningshuis.

1200 van hen worden morgen om 10 uur Belgische tijd verwelkomd op het kasteel van Windsor.

9u30 (10u30 Belgische tijd)


De 600 gasten die de ceremonie in St. George’s Chapel op het terrein van Windsor Castle mogen bijwonen, zullen om 9u30 per bus arriveren.

11u20 (12u20 Belgische tijd)


De koninklijke familie zal per auto of te voet aankomen. Broers Harry en William – die samen de nacht zullen hebben doorgebracht in het Coworth Park-hotel in Windsor – zullen naar de St. George’s Chapel wandelen.

Rond diezelfde tijd zullen Meghan en haar moeder Doria Ragland het Cliveden House-hotel in Windsor verlaten, waar ze samen de nacht zullen hebben doorgebracht. Een auto zal hen richting Windsor Castle brengen.

Voor Harry’s bruid door haar schoonvader, prins Charles, naar het altaar zal worden begeleid, zal ze haar 10 (!) bruidsjonkers en -meisjes ontmoeten op de trappen van St. George’s Chapel.

12u (13u Belgische tijd)


De ceremonie, die een uur zal duren, zal van start gaan in St. George’s Chapel met een woordje van Michael Bruce Curry, een bisschop uit Chicago die speciaal voor Harry & Meghan de grote oversteek maakt.

De aartsbisschop van Canterbury, Justin Welby, zal het huwelijk voltrekken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

13u (14u Belgische tijd)


Als de ceremonie eenmaal voorbij is, zal het kersverse echtpaar de kerk verlaten en enkele eregasten ontmoeten in het klooster.

Vervolgens zal een koets getrokken door 4 paarden hen zo’n 25 minuten lang door Windsor rijden. Ondertussen zullen de gasten van de kerk naar St. George’s Hall wandelen voor de lunch aangeboden door Harry’s grootmoeder Queen Elizabeth.

Later op de dag


Na de lunch hebben Harry & Meghan een afspraak met Alexi Lubomirski, dezelfde fotograaf die hun verlovingsfoto’s maakte.

Later op de dag worden zo’n 200 gasten verwacht in het Frogmore House voor de avondreceptie op uitnodiging van Harry’s vader, prins Charles. Verwacht geen saaie bedoening. Harry en Meghan zouden naar verluidt om een avondfeest met tiki-thema hebben gevraagd, inclusief foodtrucks, bier én tropische cocktails.

Helaas zijn er geen persfotografen toegelaten op het avondfeest. Meer nog: alle gasten zullen hoogstwaarschijnlijk hun telefoon moeten inleveren voor ze Frogmore House betreden zodat er zeker geen foto’s of filmpjes van de avond naar de pers kunnen worden gelekt.

Wil je geen seconde missen van Meghan & Harry’s grote dag? Op deze televisiezenders kan je morgen het huwelijk live volgen. 

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '