https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© CAPE TOWN, SOUTH AFRICA - SEPTEMBER 23: Prince Harry, Duke of Sussex and Meghan, Duchess of Sussex smile as they watch dancers during their visit to a Justice Desk initiative in Nyanga township, on their royal tour of South Africa on September 23, 2019 in Cape Town, South Africa. The Justice Desk initiative teaches children about their rights and provides self-defence classes and female empowerment training to young girls in the community. (Photo by Chris Jackson/Getty Images)

Het koppel landde gisteren samen met Archie in Zuid-Afrika en trok meteen de hoofdstad in.

ZIEN: Harry en Meghan stralen tijdens de eerste dag van hun Royal Africa Tour

Jolien Meremans

Het is zover: gisteren begonnen Harry, Meghan en hun kleine prinsje Archie aan hun Royal Africa Tour. Het gezin landde in Zuid-Afrika, waar ze het startschot gaven van hun reis en daar horen natuurlijk een heleboel foto’s bij. Wat ons opvalt? Dat het koppel met volle teugen van hun eerste dag genoten heeft.


Meghan, Harry en Archie zullen tien dagen in Afrika verblijven, maar dat betekent niet dat het gezinnetje samen reist. Harry zal na zijn bezoekje aan Zuid-Afrika op zijn eentje de omringende landen Malawi, Angola en Botswana bezoeken. Meghan zal zich vooral bezighouden met het bezoeken van verschillende organisaties die zich inzetten voor educatieve doeleinden en vrouwenrechten.

Modelabel Mayakimo


Gisteren brachten Harry en Meghan een bezoekje aan Kaapstad, waar ze samen met de lokale bevolking een dansje placeerden. Meghan droeg voor de gelegenheid een verrassende outfit: een zwarte jurk met witte print van het Afrikaanse én duurzame modelabel Mayakimo. De wikkeljurk droeg ze in combinatie met haar vertrouwde en comfortabele sleehakken van Castañer. Bij aankomst droeg ze een blauwe jurk van Veronica Beard die ze een jaar geleden ook aan had in Tonga tijdens haar eerste royal tour.

Het koppel heeft tijdens hun reis een drukke planning voor de boeg. Het is nog niet helemaal duidelijk wat er de komende negen dagen op de agenda staat. Harry zou naar verluidt de liefdadigheidsinstelling Sentebale bezoeken, de aartsbisschop Desmond Tutu ontmoeten en een bezoek brengen aan Halo Trust, een organisatie die de bevolking bewust maakt van het verwijderen van landmijnen. Wat wel al geweten is, is dat Meghan een kookevenement zal bijwonen en een bezoekje zal brengen aan moeders met HIV.

Oceanië


Harry liet op Instagram al weten dat hij heel veel zin heeft in de reis en het Afrikaanse continent als zijn tweede thuis beschouwt. ‘Ons team heeft een betekenisvol programma georganiseerd dat we graag met jullie willen delen. Op persoonlijk niveau kan ik niet wachten om mijn vrouw en zoon Zuid-Afrika te laten zien!’

Het is bijna vijf maanden geleden dat Meghan beviel van hun eerste zoontje Archie. Ook hij ging samen met zijn ouders aan boord richting Zuid-Afrika. Meghan en Harry namen hem niet mee tijdens hun bezoek aan Kaapstad. Het is nog afwachten wanneer ze hem voorstellen aan de lokale bevolking en of die überhaupt een glimp van het kleine prinsje zal kunnen opvangen. Vorig jaar maakte het koppel hun eerste royal tourToen gingen ze in oktober met z’n tweetjes naar Oceanië.

Harry, Meghan en Archie in Zuid-Afrika


© Getty

Harry, Meghan en Archie in Zuid-Afrika


© Getty

Harry, Meghan en Archie in Zuid-Afrika


© Getty

Harry, Meghan en Archie in Zuid-Afrika


© Getty

Harry, Meghan en Archie in Zuid-Afrika


© Getty

Harry, Meghan en Archie in Zuid-Afrika


© Getty

Harry, Meghan en Archie in Zuid-Afrika


© Getty

Harry, Meghan en Archie in Zuid-Afrika


© Getty

[td_smart_list_end]

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content