Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

2. Ze zette de optie om te reageren op haar Instagramfoto’s uit voor mensen die zij zelf niet volgt.

5 manieren waarop Hailey Bieber gezonder met sociale media omgaat

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Hailey Bieber lanceerde niet lang geleden haar YouTubekanaal en gebruikt dat platform nu al voor goeds. Samen met een psychiater spreekt ze over mentale gezondheid gelinkt aan sociale media. Het 24-jarige model deelde ook enkele manieren waarop zij gezonder met sociale media omgaat.


Dat sociale media voor-, maar zeker ook nadelen heeft, beseffen we ondertussen allemaal wel. Maar het kan nooit kwaad om andermans ervaringen te horen en tips te krijgen. Op Hailey Biebers YouTubekanaal verscheen onlangs een nieuwe video, waarop nog een tweede deel zal volgen. Daarin spreekt ze met psychiater Dr. Jessica Clemons over hoe sociale media invloed heeft op onze mentale gezondheid, hoe dat voor haar is als celeb en hoe zij er gezonder mee omgaat. De volledige video kan je hier bekijken, maar wij zetten alvast vijf handige tips van Hailey op een rijtje waar iedereen iets aan heeft.

1. Van maandag tot vrijdag gebruikt ze geen Instagram.


‘Ik kwam op een punt dat ik Instagram opende zonder reden. Het was als een reflex.’ Terwijl we – een beetje beschaamd – moeten toegeven dat we waarschijnlijk geen vijf dagen zonder Instagram kunnen, is het wel een goede tip om wat minder tijd te spenderen op de app.

2. Ze zette de optie om te reageren op haar Instagramfoto’s uit voor mensen die zij zelf niet volgt.


‘Als ik nu naar de reacties kijk als ik een foto of video plaats, weet ik dat het enkel mensen zullen zijn waarvan ik weet dat ze enkel positief, aanmoedigend en opbeurend zullen zijn.’ Op Instagram kan je inderdaad bij instellingen > privacy > opmerkingen kiezen wie kan reageren: iedereen, mensen die jij volgt en jouw volgers, enkel mensen die jij volgt of jouw volgers. Daarnaast kan je van bepaalde personen opmerkingen blokkeren.

3. Ze heeft geen Twitter meer.


‘De gedachte alleen al om de app te openen, geeft me zoveel anxiety dat ik het gevoel heb dat ik ga overgeven. Dus ik heb het verwijderd.’ Elke keer dat ze op Twitter ging, voelde het aan als een toxische omgeving. Krijg jij ook zo’n gevoel bij bepaalde apps? Weg ermee!

4. Ze onthoudt dat niet iedereen hetzelfde hoeft te zijn en dat ze niemand een uitleg verschuldigd is.


In de video geeft ze toe dat ze het op sociale media het moeilijkste heeft met zichzelf te vergelijken, qua lichaam, uiterlijk, gedrag.... Maar ze beseft wel dat niet iedereen hetzelfde hoort te doen. ‘We zijn niet allemaal op deze aarde gezet om in dezelfde positie te zitten. Je vergelijkt jezelf, terwijl in realiteit we allemaal een andere reden hebben om hier te zijn.’ Ze is ook nog tot een andere conclusie gekomen. ‘Ik moet proberen beseffen dat ik niemand een uitleg verschuldigd ben.’ Exact!

5. Ze schakelde de hulp in van een therapeut.


Therapie heeft me zo hard geholpen. Iemand hebben die een buitenstaander is en mij helpt de echte wereld te ontleden en mij zegt dat ik praat over iets dat enkel in mijn gsm-scherm bestaat. Mijn man heeft ook zoveel geholpen. Ik bewonder hem omdat hij dit al zoveel langer doet, op zo’n hoog niveau.’

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '