Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© photo news

Gert Verhulst deelt trieste foto van opnames allerlaatste ‘Samson & Gert’-liedje

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

2 april 2019 gaat de geschiedenisboeken in als een zwarte dag voor België. Gert Verhulst kondigde toen immers aan dat hij stopt met zijn iconische rol als Gertje uit ‘Samson & Gert’. Dat afscheid komt steeds dichterbij, want vandaag zong hij het allerlaatste liedje in.


‘Ik moest kloppen, want de bel doet het niet’ of ‘Mooo Gertje’. Deze bekende zinnen weerklonken elke zondagmorgen in bijna al onze huiskamers. Toen vonden we het nog niet verschrikkelijk om vroeg op te staan op een weekenddag en zaten we paraat in de zetel met een kommetje cornflakes voor ons lievelingsprogramma ‘Samson & Gert’.

Gigantische pruillip


Gert Verhulst kroop maar liefst dertig jaar in de huid van Gertje, het ietwat norse baasje van de sprekende hond Samson. Eerder dit jaar kondigde de presentator, tot grote spijt van zowat alle twintigers en dertigers, aan dat hij zijn alter ego definitief in de koelkast stopt. We hebben de eerste shock en het vreselijke nieuws ondertussen al wat kunnen verwerken. Tot nu.

Gert Verhulst deelde een trieste post op Instagram vanuit de opnamestudio. ‘Inzingen van het allerlaatste Samson en Gert liedje’, schreef hij onder een foto van zijn gigantische pruillip. Daarmee komt het afscheid plots toch een pak dichterbij, samen met het besef dat we voorgoed vaarwel zeggen aan een superbelangrijk stukje van onze kindertijd.

We zijn benieuwd of Samson in de toekomst een nieuw baasje krijgt en vooral wie het dan zal worden. Ondertussen pinken we even een traantje weg...

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '