Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Toni Hukkanen via Unsplash

Weet jij ook niet hoe je de achtergrond van je Instagram Story snel kunt inkleuren? Flair to the rescue!

WOW: van deze 5 functies en trucjes op Instagram weet jij nog niet af

Dat je op Instagram een filmpje op pauze kan zetten door op het scherm te blijven drukken, weet je uiteraard al langer. De echte deep secrets van onze favoriete app doen we vandaag voor jou uit de doeken. Laat Instagram groeien door onderstaande trucjes toe te passen en haal er zo nog meer uit!

1. Zo zoom je (niet klungelig) in op Instastories


Door dit weetje zal je voortaan minder opvallend staan klungelen met jouw smartphone. Hoe lang deze functie al bestaat, weten we niet zeker. Wel staat vast dat dit veruit het meest handige trucje is dat we tijdens onze research tegenkwamen. Inzoomen tijdens het maken van een story doe je normaal door duim en wijsvinger te gebruiken, maar je kan ook gewoon de bol, die je ingedrukt houdt tijdens het filmen, naar boven bewegen en het beeld zoomt vanzelf in. Zo handig!

2. Archiveer foto’s op Instagram met een herinnering


Jouw eerste post, een afgrijselijke selfie, dateert inmiddels van april 2014, maar je krijgt het absoluut niet over je hart het plaatje te verwijderen. Geen zorgen! Instagram beschikt over een functie waarbij jij die foto onzichtbaar kan maken zonder ‘m te verwijderen. Wat je daarvoor hoeft te doen, is simpel: ga naar de desbetreffende foto en druk bovenaan op de drie puntjes. Het woord ‘archiveren’ springt tevoorschijn en vanaf dat moment verdwijnt de foto regelrecht naar een geheim mapje waar jouw volgers niet aankunnen. Van gedachten veranderd? Roep het gedateerde kiekje gewoon terug via het klokje op jouw feed.

3. Verberg jouw stories voor bepaalde personen


Jouw hippe ouders zijn fanatieke Instagramgebruikers. Daar ben je voor alle duidelijk ontzettend trots op, maar van jouw nachtelijke escapades hoeven ze niet alles te zien. Als je een foto aan jouw verhaal wil toevoegen, kan je makkelijk verbergen voor bepaalde profielen. Klik op het tandwieltje bij jouw Story-camera. Bovenaan staat er ‘verhaal verbergen voor’ en van daaruit is het kinderspel: vink alle account aan die jouw verhaal niet mogen bekijken. Nadien kan je het op diezelfde manier terughalen.

 

4. Kleur jouw achtergrond in één tint


Nog zo’n need to know die je enorm wat tijd én inspanning zal besparen. In plaats van ettelijke minuten te verspillen aan het inkleuren van de gehele achtergrond met het potloodje, kan je gewoon de gewenste kleur aanduiden en daarna jouw vinger enkele seconden stilhouden op het scherm. Voor je het weet, ziet je ganse beeld roos of blauw.

5. Verzamel opgeslagen foto’s in albums


Dat Instagram het nieuwe Pinterest is, komt ongetwijfeld doordat je tegenwoordig plaatjes van andere gebruikers kan opslaan met het vlaggetje. Als je op de drie streepjes bovenaan jouw feed drukt en daarna bij ‘opgeslagen’ kijkt, zie je alle bewaarde foto’s. Wil je er wat orde in scheppen? Druk dan op de plus en deel op die manier jouw collectie op in meerdere albums.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '