Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Instagram: @__the_tourist__

Feelgoodverhaal van de dag

Fotografe vindt bejaarde man in verloederd huis, wat volgt is zo mooi

Urban exploring, oftewel urbex, is het binnendringen van verlaten panden om er rond te neuzen. Leslie, een Canadese hobbyfotografe, maakte er haar hobby van en is met haar Instagramaccount The Tourist één van de voortrekkers. Op een bijzondere dag ging ze een – wat ze aanzag als verlaten – huis binnen om foto’s te nemen en trof er een eenzame, bejaarde man aan. Het was het begin van een verhaal dat recht uit een feelgoodfilm lijkt te komen.


 

In juni van vorig jaar kwam Leslie na een dagje fotograferen voorbij een huis dat haar volledig verlaten leek, aangezien de oprit volledig overwoekerd was en het dak op instorten stond. Binnen vond ze echter Lawrence, wiens medische toestand het hem moeilijk maakte degelijk voor zichzelf en z’n huis te zorgen. De man is z’n rechteroog kwijt, in het linkse heeft hij cataract en bovendien is hij slecht te been.


This is Lawrence. He lives in a house I had believed to be abandoned. The driveway is overgrown, the roof is caving in and the interior would lead anyone to believe this land had been deserted. I found him in the living room. He has a hard time getting around so he spends most of his time in there. Alone. He is missing his right eye and has cataracts infecting the left. Even after noticing a stranger essentially helping themselves to his life he was nothing but sweet and kind to me. He was even nice enough to let me take his picture which I will always treasure. He is a beautiful soul and I plan on visiting him a lot. I’m posting this picture in hopes that it will inspire at least one person to reach out to someone they may have lost contact with or perhaps just forgot about. These old souls are still full of life and I feel blessed to have met this one. #abandoned #thetourist #lost_souls #new_friends

A photo posted by The_Tourist (@__the_tourist__) on


 

Leslie raakte met de man aan de praat, fotografeerde hem en nam zichzelf voor hem te blijven opzoeken. ‘Lawrence heeft een prachtige ziel en ik ben van plan hem veel te bezoeken. Ik ga ook eten voor hem maken en meenemen voor in de loop van de week, want ik denk niet dat hij goed eet’, schreef ze op Instagram.


 


Lunch with a friend #thetourist #abandoned #lost_souls #new_friends #lunchtimelove

A photo posted by The_Tourist (@__the_tourist__) on


 

De Canadese hield woord. Tijdens hun dinner dates, zoals de fotografe ze noemt, praten en lachen de twee uren aan een stuk. Bovendien maakte Leslie huis van de oude man iets leefbaarder, door samen met enkele jongens verschillende zakken afval en kapotte apparaten weg te gooien. ‘Hij is de liefste man die ik ken, mijn hart is gesmolten. Hij breekt mijn hart en herstelt het weer tijdens elk bezoek. Een week geleden heeft hij een beroerte gehad, het heeft vier dagen geduurd om medische hulp te vinden. Hij heeft gewoon een vriend nodig, iemand die op hem let en hem duidelijk maakt dat hij graag gezien wordt.’


 

Ondertussen gaat het minder met de gezondheid van Lawrence en verblijft hij in een rusthuis. ‘Dit zullen de laatste maanden zijn die ik heb met mijn vriend. Ik ga ze zo aangenaam als mogelijk maken voor hem.’ Leslie blijft hem in het tehuis bezoeken, samen met haar hond Violet. Zo vierden ze Leslie en Lawrence samen valentijn en zijn verjaardag. ‘Hij zei dat de dag waarop ik opdaagde de mooiste in zijn leven was. Dat is wederzijds: de mooiste dag van mijn leven was ook toen ik hem ontmoet heb. Hij heeft me de kans gegeven om echt iets voor iemand te doen.’ Laat het verhaal van Leslie en Lawrence een mooie herinnering zijn aan het feit dat eenzaamheid een groot probleem is bij onze oudere bevolking zijn en dat wij daar allemaal iets aan kunnen doen.


 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '