Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Als huwelijksfotografe werkt Nena (31) van Studio Nunu vaak in het weekend. Ze werd dit jaar mama van haar eerste kindje Obi.

Hoe dóet ze het? Zo zorgt zelfstandig fotografe en nieuwe mama Nena voor minder stress in haar leven

Binnenkort maken we weer een lijstje met goede voornemens. Velen zullen ‘minder stress‘ en ‘meer tijd voor mezelf’ opschrijven, maar hoe begin je daar in godsnaam aan? We vroegen het aan vier vrouwen voor wie tijd een heel kostbaar goed is. Als laatste in de reeks deelt fotografe en mama Nena (31) haar tips voor meer tijd en minder stress.


 

1. Your vibe attracts your tribe.


Tweeënhalf jaar geleden heb ik twee heerlijke creatieve madammen leren kennen (Wonderwalls & Gwentibold) en het was meteen raak. Een wervelwind van woorden en ideeën ontstaan wanneer wij elkaar zien. We werken alle drie in een ander creatief veld, maar begrijpen elkaar, geven tips en inspireren elkaar. We hebben samen een Whatsappgroepje waarin we inspiratie/werkissues/feedback delen.

2. Geef je ouders en grootouders een tablet cadeau.


Vroeger kreeg ik van mijn ouders en grootouders vaak te horen: ‘We zien je zo weinig.’ Sinds ze een tablet hebben en ik er Instagram op heb geïnstalleerd, zijn ze elke dag mee met wat er gebeurt in mijn leven. Ga ik op bezoek, dan beginnen ze meteen zelf: ‘Hoe was het gisteren op dat event?’.

3. Zoek een werkcompagnon.


Als zelfstandige is het – zeker in de beginjaren – zó gebeurd: je zegt overal ja op en plots...Is het te veel voor één persoon. Of je krijgt een opdracht die nét uit je comfortzone ligt of niet je expertise is. De beste oplossing is dan om een collega te zoeken die je aanvult. Daarom werk ik samen met fotografe Marieke Penne die wat technischer aangelegd is. Toen ik was zwanger was, was het ook goed dat ik klanten naar haar kon doorverwijzen. Zo wist ik dat die klanten niet verdwenen.

https://www.instagram.com/p/Brr0dtlnHlW/

4. Middagdutjes!


Oké, je verliest een halfuurtje tijd, maar ná je dutje win je zo aan productiviteit. Ik zet mezelf wel niet in de gemakkelijkste zetel, anders bestaat het gevaar dat het halfuurtje een uur of langer wordt.

5. Afspraken met klanten bundel ik op één dag.


Op zo’n dag ga ik van koffiebar naar koffiebar om samen te zitten met klanten, maar ook tussendoor bij te praten met semizakelijke klanten: klanten die vrienden geworden zijn. Het is de ideale mix van werken, kletsen en tegelijk ook netwerken.

6. Haal een regenboog in huis.


In de winter is mijn bureau thuis erg donker. Omdat veel licht voor meer energie zorgt, fake ik een beetje. Voor mijn raam staat een glitterbal in een bloempot en een zogenaamde ‘rainbowmaker’. Dit is een soort Swarovskisteen die regenboogstralen over mijn muur verspreidt zodra de zon een beetje schijnt.

7. Een gedeelde agenda met mijn man zorgt voor betere afspraken.


Tijdens het trouwseizoen ben ik bijna elk weekend aan het werk. Zodra het trouwseizoen stopt, begint mijn man als ware Aalstenaar aan zijn carnavalswagen te bouwen. Dankzij een gedeelde agenda weten we wie wanneer de auto nodig heeft en vinden we af en toe een weekend waarop we beiden vrij zijn.

Lees ook de tips en hacks van: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '