Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

‘Deel niets op Facebook wat je grootmoeder niet zou mogen zien.’

Zo kom je erachter of ook jouw Facebookgegevens gelekt zijn

87 miljoen Facebookgebruikers zijn getroffen door het gelektedataschandaal dat Facebook in een wel erg slecht daglicht plaatste. Vandaag worden de Facebookgebruikers wier gegevens terechtkwamen bij Cambridge Analytica op de hoogte gesteld met een melding bovenaan hun Facebookfeed.


Een tijdje geleden werd bekendgemaakt dat Facebook gegevens deelde met databedrijf Cambridge Analytica. Bij de 87 miljoen gebruikers van wie de gegevens gelekt zijn, zitten zo’n 61.000 Belgen. Facebook beloofde vorige woensdag iedereen die getroffen werd door het schandaal persoonlijk op de hoogte te stellen. En zo geschiedde!

Akkoord en doorgaan


Dat zullen ze doen met een bericht bovenaan de newsfeed. Ook als je gegevens niet gelekt zijn, zal je bovenaan je nieuwsoverzicht een link krijgen. Via die link kan je zien welke apps je gebruikt en welke informatie je daarmee deelt. Via de link kan je de apps ook eenvoudig verwijderen.

Socialmedia-expert Sofie Verhalle zegt aan HLN dat de gegevens van Belgische Facebookgebruikers waarschijnlijk per ongeluk verzameld werden: ‘Zo’n spelletjesapp maakt nu eenmaal geen onderscheid tussen nationaliteiten. […] Maar zet toch niets op Facebook wat je grootmoeder niet zou mogen zien.’

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '