Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty Images

Speel jij bingo, voor jury of commentator op Twitter?

Op deze manier wordt naar het Eurovisiesongfestival kijken nóg leuker

De finale van het Eurovisiesongfestival staat weer voor de deur en wij zijn er dit jaar hélemaal klaar voor. Vind jij het songfestival maar een saaie bedoening? Think again. Met het juiste gezelschap, enkele lekkere hapjes en drankjes én extra entertainment maak je er een topavond van. Deze ideetjes maken het allemaal nog leuker.
 
Vanavond is het aan Gustaph en zijn funky ‘Because of You’ om het publiek te betoveren op het Eurovisiesongfestival in Liverpool. Als hij even hard schittert als in de halve finale, belooft het alvast een prachtige editie te worden. Maar om de avond nog leuker te maken, bedachten wij enkele toffe extra’s, waardoor jij je onmiddellijk in Liverpool waant.

Eurovisiesongfestivalbingo

Het Eurovisiesongfestival is vaak een avond die vol zalige clichés zit. Ideaal om bingo te spelen dus! We maakten bij Flair een eigen songfestivalbingo die jou en je vrienden ongetwijfeld een hilarische avond bezorgt. Hoe die bingo net werkt? Ontdek het hier.

Zelf jury spelen

Commentaar geven doen we sowieso allemaal. Dan kunnen we het beter in één keer goed doen, toch? Neem er een blad papier bij en maak een raster met links de namen van de deelnemende landen en bovenaan een kolom voor elk van jullie. Na elke act geef je het land een cijfer op tien. Zo krijg je een eerlijke uitslag, zonder buurlandenpolitiek! Die lijkt waarschijnlijk in de verste verte niet op de echte uitslag, maar leuk is het zeker wel. Gaan jullie liever nog een stapje verder? Doe alsof jullie elk een buitenlands jurylid zijn en maak bordjes met punten tot en met 12. Geef daarna in jullie beste Engels een showtje met ‘twelve points go to‘. Ook bij dit spel horen de nodige versnaperingen en drankjes, want jureren is een zware job!

Twittercommentaar

Als er iéts beter is dan onze eigen commentaar, is het die op Twitter wel. Neem je telefoon of laptop erbij en volg live mee hoe kijkend Twitter de grappigste comments en opmerkingen de wereld instuurt. Zoek op de officiële hashtag #Eurovision of zoek eens tussen de trending hashtags naar #eurosong of #eurosongfestival. Enkele twitterende grapjassen die zeker zullen volgen én het beste van zichzelf zullen geven zijn bijvoorbeeld @detomhelsen (Ja, de Tom Helsen), @zegmaarbas, @ThijsVandepoele en @Julieedv.

Bijpassende snacks en drankjes

Laat iedereen een hapje en drankje voorzien dat bij hun favoriete land past. Moet Spanje voor jou winnen? Voorzie dan wat lekkere tapas en frisse Tinto de Verano. Meer fan van Zweden? Breng dan IKEA-balletjes en appelcider mee. Want eten hoort ook bij de culturele verrijking natuurlijk.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '