Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
Foto: YouTube

De kus waarop we allemaal zaten te wachten is eindelijk gebeurd!

De nieuwste ‘Riverdale’-aflevering ‘The Noose Tightens’ bevat heel wat verrassende wendingen

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

De opnames van het tweede ‘Riverdale’-seizoen zitten erop en ook de afleveringen op Netflix lopen op hun einde. Gelukkig staat ons nog heel wat te wachten in de laatste vijf episodes. Ook de aflevering van deze week had heel wat verrassende wendingen. Volgende week zien we eindelijk de productie van ‘Carrie: The Musical’.

De auto van de vermoorde drugsdealer is gevonden


Het was maar een kwestie van tijd voor iemand erachter kwam wat Alice, Betty en Chic hebben gedaan. Weet je nog: die drugsdealer vermoord, het lijk én de auto gedumpt? De politie heeft nu namelijk de wagen teruggevonden in het moeras. Uh-oh... Betty en Jughead gaan bij Kevin horen wat de politie weet. Hierdoor eist Alice dat Betty terug thuis komt wonen, maar dat wil ze alleen op voorwaarde dat Chic vertrekt. Alice krijgt de steun van FP, waardoor er voor Betty op zit dan met haar mama mee te gaan.

De Serpents keren zich tegen Betty en Jughead


Door Betty’s betrokkenheid weigeren de Serpents Jughead te steunen in de verkiezingen van de leerlingenraad. Vooral omdat haar moeder al jaren de Southside afbreekt. Hierdoor krijg Jug geen stem van zijn vrienden.

Reggie en Archie armworstelen om stemmen van de Bulldogs


En Archie wint. Toch duurt het niet lang voor hij de hulp van Reggie moet inschakelen en hierdoor weer afstand moet doen van die stemmen.

Toni schakelt de hulp van Veronica en Josie in om op zoek te gaan naar Cheryl


Maar Cheryls moeder Penelope is voorbereid en weet Josie tegen Cheryl op te zetten door haar een tekening te laten zien. Weet je nog toen Josie een stalker had en ze Chuck hiervan beschuldigde? Bleek dat eigenlijk Cheryl achter de dreigbrief en het varkenshart zat. En dat weet ook Josie nu aan de hand van de tekening...

Betty vraagt toestemming voor een Serpent-tattoo


De blondine is dan misschien wel weer thuis, toch doet ze nog steeds wat ze wil. Haar doel is om een echte Serpent te worden en daar hoort natuurlijk een tatoeage bij. Ze vraagt toestemming aan haar moeder, maar zij weigert. Net op dat moment komt Chic thuis en zorgt hij natuurlijk weer voor problemen.

Chic heeft Darla naar het huis gehaald


Darla was de vriendin van de vermoorde drugsdealer. Chic neemt het heft in handen en probeert te achterhalen wat de vrouw allemaal weet over de moord. Hierdoor komen ze nog dieper in de problemen. Ze eist namelijk tienduizend dollar. De volgende dag komt Betty terug thuis met het geld, maar als Darla niet wil vertrekken, krijgt Betty gelukkig versterking. Jughead en de Serpents jagen haar weg. Betty’s mama ziet eindelijk in dat Chic een gevaar is voor haar gezin en zet hem het huis uit. Alice ziet ook in dat de Serpents wél goed zijn. Ze bedankt hen voor de hulp en belooft dat ze het zuiden nooit meer zal aanvallen. Daarna brengt ze opgemaakt een bezoekje aan FP Jones. Ola!

Nana Rose is badass en belt Toni om te zeggen waar Cheryl is


Yesss! Toni schakelt de hulp in van Veronica en Kevin, en samen bevrijden ze Cheryl van de Zusters der Stille Genade. Wanneer Toni en Cheryl herenigd zijn, delen ze eindelijk de kus waar wij op zaten te wachten. Cute!

Archie steekt de auto van Hirams vijanden in brand


Samen met de Bulldogs neemt hij het op tegen de vijanden van Hiram. Als beloning voor zijn trouw en bescherming van Veronica krijgt hij daarom een nieuwe cabriolet. Naast de loopjongen van Hiram is hij nu dus ook de nieuwe chauffeur van zijn vriendin...

Volgende week krijgen we eindelijk Riverdale’s versie te zien van ‘Carrie: The Musical’, en uit het einde van deze aflevering kunnen we afleiden dat Cheryl uit is op wraak...

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '