https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Belga Image

De populaire kinderserie 'Ghost Rockers' krijgt er twee tortelduifjes bij.

EINDELIJK: Studio 100 introduceert voor het eerst een homokoppel in een populaire kinderserie

Robine van Tilburg
Nadat Studio 100 via het K3-nummer 'Prinsesje en Superman' voor het eerst het holebi-taboe onder kinderen aanpakte, volgt nu ook de Studio 100-serie 'Ghost Rockers'. In de populaire kinderserie worden binnenkort twee jongens verliefd op elkaar.

De kinderserie 'Ghost Rockers' loopt al sinds 2014 op de Vlaamse televisiezender Ketnet. De serie gaat over vijf tieners die magische instrumenten ontdekken in de kelder van hun school. Wout 'Alex' Verstappen speelt de pianist en zou later in de serie een relatie krijgen met Jules (Michiel De Meyer), de knapste jongen van de school.

Studio 100 heeft de belangrijke en juiste keuze gemaakt door van Alex en Jules geen stereotype nichten te maken.

Studio 100 wil naar eigen zeggen alle maatschappelijke thema's bespreekbaar maken en portretteert Alex en Jules dan ook niet als een 'abnormaal' koppel. Ze worden net zoals heterokoppels in beeld gebracht. Studio 100 doet terecht niet mee aan stereotypering van homoseksuele koppels.

 

Te lang gewacht?

 

Wij vinden het eerlijk gezegd lichtelijk zorgwekkend dat het ondertussen bijna 2017 is en er nu pas voor het eerst openlijk een homokoppel aan bod komt in een kinderprogramma. Al betwijfelen we of Alberto Vermicelli zo'n womanizer is. En die draait per slot van rekening ook al meer dan twee decennia mee tussen de Studio 100-muren…

 

 

Eerder deze maand doorbrak Studio 100 nog via een K3-liedje het onnodige taboe rond homoseksualiteit .

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content