Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© WWW.WORLDOFCROWDFUNDING.COM

Het Vlaams Parlement heeft zonet de dierenwelzijnsregels verstrengd.

EINDELIJK: dierenbeulen riskeren vanaf nu een effectieve gevangenisstraf

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

Het Vlaams Parlement heeft gisteren de dierenwelzijnsregels verstrengd. Zo riskeren dierenbeulen voortaan effectieve gevangenisstraffen en wordt de basis gelegd voor een verbod op stroomhalsbanden voor honden.


Ken je het schokkende verhaal van Sprotje nog? De kattin van slechts tien maanden oud werd door haar eigenaar in een gloeiend hete oven gestoken. Als gevolg daarvan liep ze ernstige brandwonden op, waren de kussentjes op haar poten helemaal verbrand en had ze ook interne bloedingen. De kans dat harteloze baasjes als die van Sprotje daar nu een effectieve gevangenisstraf voor riskeren, is erg groot. Het Vlaams Parlement zette gisteren namelijk unaniem het licht op groen voor een verstrenging van de dierenwelzijnsregels. De maximale straffen voor dierenbeulen worden zelfs verdrievoudigd, namelijk van zes naar achttien maanden. ‘Wie niet horen wil, moet voelen’, zegt Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts aan persagentschap Belga.

Verder wordt er ook de basis gelegd voor een eigen Vlaamse Dierenwelzijnsinspectie in slachthuizen én komt er ook een verbod op elektrische halsbanden of stroomhalsbanden voor honden. Wanneer dat verbod op de controversiële halsbanden wordt doorgevoerd, is echter nog niet duidelijk. Eerst moeten er volgens Weyts ‘verschillende onduidelijkheden uitgeklaard worden’. Zo zouden er uitzonderingen worden voorzien voor de professionele opleiding van honden of voor gedragstherapie bij honden.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '