https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Droomjob gespot!

TUUT TUUT: Efteling zoekt een machinist voor 2.000 euro per maand

Grote fan van de Efteling en nog op zoek naar een job? Dan is het vandaag wellicht jouw geluksdag, want het pretpark is op zoek naar een machinist voor hun stoomtrein. En daar is een mooi prijskaartje aan verbonden!


De Efteling is zonder twijfel een van de meest magische plekjes van ons land en daar kan jij binnenkort deel van uitmaken. Bij het park zijn ze namelijk op zoek naar een treinbestuurder voor hun stoomtrein. Jobomschrijving? Elke dag de bezoekers door het park vervoeren.

Verder krijg je er meteen een heleboel leuke collega’s bij, want de Efteling telt zo’n 2.700 medewerkers. Samen met het overige personeel is het aan jou om alle gasten een onvergetelijke dag te bezorgen. ‘Je komt terecht in een wereld waarin wij de gasten willen betoveren. Ze komen om even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Daar kun je als werknemer aan bijdragen’, aldus een woordvoerder van de Efteling in Het Laatste Nieuws.

Vereisten en voordelen


Naast de trein besturen, krijg je nog een aantal praktische taken. Zo moet je de stoomtrein opstarten en controleren voor de opening van het park. Verder moet je als het nodig is ook de bezoekers mee helpen om in- en uit te stappen. Op het einde van de dag moet je de trein ook afsluiten en ontkoppelen.

Om de functie uit te oefenen heb je beter geen last van hoogtevrees of evenwichtsstoornissen. Klantvriendelijkheid, technisch inzicht en kennis van het Nederlands en het Engels zijn ook aangeraden. Ook woon je bij voorkeur niet te ver van het werk. ‘Onze voorkeur is dat de sollicitant vanuit huis binnen een uur in de Efteling kan zijn’, aldus de woordvoerder.

In ruil voor je prestaties krijg je alvast een aantal mooie voordelen. Zo krijg je voor een contract van 38 uur een brutoloon dat schommelt tussen de 1.849,95 en 2.167,27 euro. In drukke periodes zoals bijvoorbeeld de schoolvakanties kan het aantal uur variëren. Af en toe moet je ook op weekends en feestdagen werken. Nog een leuk extraatje is dat je een abonnement krijgt op het pretpark voor je hele gezin. Bovendien zijn hier ook heel wat andere attractieparken uit ons land bij aangesloten.

Reageren op de vacature kan tot en met 21 januari.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content