Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

DIY Vintage pennenbakje

Heb je daar ook zo’n last van, dat wanneer je een pen nodig hebt je deze nooit kunt vinden omdat ze overal en nergens rondslingeren? In deze DIY laat ik je een leuke oplossing zien om georganiseerd te blijven en al jou schrijfgewei bij elkaar te houden. Tover een oude blik om tot een vintage pennenbakje!


Dit is wat je nodig hebt:– Een metalen blik (gewoon uit de supermarkt)

– Een schaar

– Sterke gel lijm

– Een stuk touw (medium dikte)

– Stevig decoreer kant

Stap 1Verwijder het label van jou blik door deze eraf te scheuren. De meeste labels zitten alleen met een dun plakrandje aan de onder en boven kant vast aan het blik. Dit maakt het makkelijk om het papier er gewoon af te scheuren. Als jou label volledig aan het blik vast gestickerd zit, raad ik je aan om het papier eerst even te laten weken in warm water. De lijm laat dan vanzelf los, en kun je het label er makkelijk aftrekken.

Stap 2Doorweek de onderste rand van je blik volledig met de gel lijm en plak het begin van je touw goed vast. Zorg dat je het touw stevig aandrukt. Maak je geen zorgen dat je knoeit met de lijm en wees niet bang dat je lijmvlekken gaat zien, deze gel lijm droogt namelijk transparant op. Als het touw goed vast zit begin je deze strak omhoog te wikkelen.Zorg ervoor dat je het touw goed om het blik blijft wikkelen, zodat deze steeds mooi aansluiten op elkaar. Het is de bedoeling dat je het metaal niet meer door het touw heen kunt zien.Blijf dit proces herhalen tot driekwart van het blik volledig met touw is bedekt.

Stap 3Stop hier met het touw om het blik te wikkelen. Lijm het stuk uiteinde van het touw vast en knip deze netjes af.Verzadig de rand boven het touw vervolgens weer met de gel lijm en plak daar het decoreer kant overheen. Druk deze goed aan en laat de lijm 90% opdrogen voordat je verder gaat met de volgende stap.

Stap 4Als je het kant om het blik hebt gewikkeld en vast hebt geplakt, knip je deze netjes af en bedek je het bovenste randje met lijm.Druk het touw goed aan op de lijmrand en ga verder waar je gebleven bent. Wikkel het touw helemaal omhoog om je pennenbakje af te maken!

Stap 5Lijm het uiteinde van je touw vast, druk deze goed aan zodat hij niet los kan schieten, en knip hem netjes af.

Je pennenbakje is zo goed als klaar nu!

TIP:Omdat blikken aan de binnenkant vaak scherpe randen hebben, kun je deze het beste ook even bedekken met touw. Pas wel op dat je jezelf niet snijd!Vul je nieuwe pennenbakje met allerlei schrijfgewei, make-up kwasten of zelfs bloemen en geef hem een mooi plekje op je bureau of kaptafel!

Partner Content

' ' ' '