Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

Maak kennis met Yanni en Felix.

Dit zijn de nieuwe Cédric en Jelle in ‘Familie’

Herlinde Matthys

De populaire VTM-reeks ‘Familie’ ging deze zomer op zoek naar vervangers voor de acteurs die Cédric en Jelle spelen. Uit de vele kandidaten kozen ze voor Yanni en Felix.


Bas Van Weert (18) die vier jaar lang Cédric Van de Caveye speelde, wil zich toeleggen op zijn studies aan het Conservatorium in Antwerpen. De combinatie met zijn steeds groter wordende rol zou moeilijk worden. ‘Ik heb enorm genoten van mijn tijd bij ‘Familie”, zegt de acteur. ‘Nu voel ik dat het tijd is om een nieuwe kans te grijpen en me hierin te smijten.’ Hij wordt vervangen door Yanni Bourguignon.

Wennen


Yanni is 19 jaar en komt uit Wolvertem. De jonge gast houdt enorm van acteren. Hij zat jarenlang bij een amateurvereniging en hij had een van de hoofdrollen in de musical ‘Footloose’. ‘Het zal voor de kijkers even wennen zijn aan de nieuwe Cédric’, zegt Yanni. ‘Daar heb ik alle begrip voor. Ik heb er alleszins veel zin in en ik ben enthousiast om mijn eigen invulling te geven aan het personage.’ Vanaf 4 december zal Yanni op het scherm te zien zijn als de nieuwe Cédric.

Vrije tijd


Jens Gruyaert (15) speelde al sinds zijn vierde mee in ‘Familie’. Hij wil meer tijd met zijn vrienden doorbrengen. ‘Bijna al mijn vrije tijd spendeerde ik aan ‘Familie’, zegt Jens. ‘Ik had het gevoel dat ik veel miste.’ Jens wordt vervangen door Felix Jamaels.

Droom


Felix is zestien jaar en komt uit Dilbeek. Hij volgt al van zijn achtste toneellessen en hij speelde al verschillende gastrolletjes in series zoals ‘De Buurtpolitie’. ‘Het is geweldig dat ik in de huid mag kruipen van Jelle’, zegt Felix. ”Familie’ is de perfecte leerschool om te groeien als acteur. Ik ben blij dat ik mijn droom mag uitoefenen.’ Felix verschijnt op 16 januari in de serie. Dan keert zijn personage Jelle terug uit Amerika.

Yanni:

Felix:

Bron: VTM


Nog meer ‘Familie’:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '