https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Herkenbaar?

Dit zijn de drie moeilijkste types mensen in je leven

We kunnen het niet altijd even goed met alle mensen vinden. Iedereen heeft wel dat ene familielid, die kennis of die collega met wie het minder goed klikt. Zélfs met je partner kan je soms moeite hebben. Hier volgt alvast een lijstje van de drie types mensen met wie we het vaakst strubbelingen ondervinden.  

1. Je schoonfamilie 

 

Je schoonfamilie kies je niet, je moet ze er gewoon bijnemen. Schoonouders kunnen heel erg kritisch zijn, want ze willen doorgaans dat hun kinderen een mooie toekomst tegemoet gaan. Je weet dat je moet voldoen aan de eisen van je schoonfamilie en je wil jezelf natuurlijk van je beste kant laten zien. Ook al voel je je na een tijdje welkom en meer geliefd, ergens weet je dat je een beetje meer op je hoede moet zijn wanneer zijn familie in de buurt is… En dat kan al eens moeilijk zijn.

 

2. Je partner 

 

Liefde is een werkwoord en een relatie hebben is niet altijd even simpel als het lijkt. Compromissen sluiten hoort erbij. Meningsverschillen, discussies en ruzies zijn allemaal part of the deal. Jullie hebben een andere opvoeding gehad, hebben andere gewoontes en waarden, en die moeten jullie leren kennen. Soms hebben jullie een heel andere kijk op het leven, en dat maakt een relatie niet altijd even gemakkelijk. 

 

3. Je baas of collega 

 

Je collega's en je baas op een correcte manier behandelen en iedereen te vriend houden vraagt soms veel moeite en energie. Niet iedereen is even gemakkelijk in de omgang en het is mogelijk dat het niet klikt met die ene collega. Daarnaast is het ook niet simpel om te voldoen aan de eisen van je baas. Probeer een conflict of kritiek niet te persoonlijk te nemen en hou jullie relatie strikt zakelijk.

 

 

Soortgelijke artikels: 

10 geboden om samen een huis te kopen

Vier eigenschappen die je beter maken in je job

Zo zeg je nee zonder je schuldig te voelen 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content