Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Reporters

Dit zijn de 10 beste budgetbestemmingen voor 2017 volgens Lonely Planet

Niets moeilijker dan uit tientallen paradijselijke, interessante of gewoon warme (want dat zou op dit moment al genoeg zijn) bestemmingen eentje kiezen waar je voor je volgende vakantie naartoe zal trekken. Gelukkig is er dan Lonely Planet en zijn behulpzame lijstjes. Deze keer zochten ze uit op welke plekken je het komende jaar een goed dealtje doet. Met andere woorden: waar krijg je in 2017 waar voor je geld?


 

1. Nepal


1. Nepal

© Reporters

Nepal is zich nog volop aan het herstellen van aardbevingen en een oliestaking. Het blijft dan ook een erg budgetproof reisbestemming, eentje waar de bevolking je trouwens met open armen zal ontvangen aangezien je inkomsten meebrengt die hen helpen weer recht te kruipen na een moeilijke tijd.

2. Namibië


2. Namibië

© Reporters

De Namibische dollar zakt al enkele jaren tegenover verschillende munteenheden, waardoor het een goed moment is om dit magisch mooie land te ontdekken. De geweldige zonsondergangen kosten je alvast niets.

3. Porto, Portugal


3. Porto, Portugal

© Reporters

Porto staat in de schaduw van Lissabon, en dat (naar onze bescheiden mening) volledig onterecht. Naast het feit dat je hier lekker goedkoop van de beste porto kan slurpen en de pasteis de nata bijna even goed zijn als in Lissabon (zonder de drukte, ha!), is het de stad waar J.K. Rowling heel wat inspiratie opdeed voor haar Potter-wereld. Een aanrader voor alle Dreuzels!

4. Venetië, Italië


4. Venetië, Italië

© Reporters

Nu meer en meer bewoners van de dure stad kamers of volledige appartementen op Airbnb zetten, is het volgens Lonely Planet hét moment om naar Venetië te trekken. Goedkoop kom je ‘r nooit vanaf, maar aangezien het toch wel een stad is die je moet gezien hebben, is zulke budgetvriendelijke accommodatie heel welgekomen.

5. Debrecen, Hongarije


5. Debrecen, Hongarije

© Belga

Debrecen is de tweede grootste stad en het hart van het goedkope Hongarije. De stad heeft veel geschiedenis, maar er is ook steeds meer plaats voor moderne kunst. In de levendige straatjes worden in de zomer gezellige festivalletjes georganiseerd.

6. Belize


6. Belize

© Reporters

Het piepkleine landje in Centraal-Amerika is niet heel goedkoop, maar je krijgt er volgens Lonely Planet wel écht waar voor je geld. En met waar bedoelen we een paradijs waar je kan snorkelen en duiken, ruïnes van de Maya’s bezoeken, in de jungle wandelen en heerlijke streetfood eten. In tegenstelling tot heel veel andere landen in Latijns-Amerika hoef je niet ver te reizen voor die verschillende activiteiten, want Belize is maar zo groot als Wales.

7. Marokko


7. Marokko

© Reporters

Er is geen enkel land dat zo dichtbij is, waar je een exotische ervaring kan opdoen zonder je portefeuille te plunderen. Niet alleen Marrakesh – waar de accommodatie steeds beter en uitgebreider wordt – is een must visit, maar ook Essaouira en Tangier krijgen ondertussen dat label.

8. Rusland


8. Rusland

© Belga

Rusland krijgt steeds meer bezoekers en nu de roebel gunstig staat tegenover de andere grote munteenheden, zal dat zeker niet minderen. Het is volgens Lonely Planet dan ook hét moment om te gaan, aangezien dat bezoekersaantal én de prijzen alleen maar zullen stijgen met het WK voetbal in het vooruitzicht.

9. Bellarine Peninsula, Australië


9. Bellarine Peninsula, Australië

© Getty

Voor bewoners van wereldstad Melbourne is het Bellarine Peninsula allang een plek waar ze op zoek gaan naar rust. Maar nu heeft het schiereiland ook enkele interessante attracties. Het is dan ook de ideale plek om een nachtje door te brengen voor avonturiers die de Great Ocean Road afrijden.

10. Upper Peninsula in Michigan, Verenigde Staten


10. Upper Peninsula in Michigan, Verenigde Staten

© Reporters

Klinkt je niet bekend in de oren? Begrijpelijk. Maar volgens Lonely Planet is het Upper Peninsula een gebied met geweldig mooie natuur en erg charmante dorpjes. Je vindt er bovendien heel wat historische vuurtorens, kilometers strand, erg oude wouden en meer dan 300 watervallen.

[td_smart_list_end]

 

Meer reislijstjes:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '