https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Thinkstock

Dit zegt je favoriete wijn over je persoonlijkheid

Welk drankje bestel jij vanavond op café? Ben jij een chardonnay- of een sauvignonliefhebber? Of is prosecco de brandstof van je leven? Ontdek hier wat je favoriete drankje over je persoonlijkheid zegt.

Chardonnayliefhebbers zijn meestal harde werkers, die graag net zo hard feesten. Chardonnay is een heel toegankelijke wijn, net als de drinkers ervan. Socializen, zichzelf omringen met plezier en gelijkgestemde vrienden is voor hen de leukste activiteit.

 

Sauvignon blanc is de chardonnay 2.0. De gewone harde werkers vervangen we door workaholics, en sauvignon blanc is de olie van hun machine.

 

Pinot noir is een volle en krachtige wijn en de drinkers ervan willen hun gedrag misschien wel compenseren. Pinot-noirdrinkers zijn ofwel superzelfverzekerd, of ze doen gewoon alsof.

 

Pinot grigio-drinkers doen alsof ze deel uitmaken van een befaamd clubje, maar dat kan meteen ook wijzen op hun onzekerheden. Pinot grigio is een love it or hate it-wijntje, net als de liefhebbers ervan.

 

Cabernet-sauvignonfans zijn smooth en intelligent (en wellicht ook erg pretentieus). Het soort mensen die moeiteloos finesse ademen. Je ziet hen van hun wijntje nippen terwijl ze een boek lezen of ze bestellen een fles in een fancy kunstgalerie.

 

Als je van champagne houdt, is het menens. PARTY! Champagne is meestal duurder dan prosecco, dus de champagnedrinkers komen vaak uit de upper class. Of ze willen gewoon dat je dat gelooft. Maar vergis je niet, ze zijn vaak erg gul en en lief!

 

Proseccodrinkers weten dat ze zich midden in de middle class dream bevinden. Ze hebben de neiging om de sociale vlinders te zijn die van feestje naar feestje fladderen met een fles bubbels in de hand als zoenoffer.

 

Rieslingliefhebbers zijn, net zoals de wijn, super sweet. Het type dat altijd vooruitloopt op de trends en die geheimen graag met jou delen. Oh ja, ze hebben altijd een after-dinnerfles bij de hand, een perfect excuus om het feestje op gang te houden!

 

Last but not least: rosé… Rosédrinkers zijn een speciaal type mens…

 

Rosé new girl

Bron: GIPHY

 

 

Meer leuke wijnnieuwtjes:

Daarom is wijn beter dan een lief.

Word je van wijn drinken slimmer?

Wetenschappelijk bewezen: wijn is goed voor je!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content